TRAJNOSTNI GUCCI

Gucci je razkril svojo zadnjo trajnostno inovacijo in na treh supergah predstavil novo alternativo usnju Demetra. Novi material je prijazen do živali in vsebuje več kot 77% rastlinskih surovin.

Sestavine, ki se uporabljajo v Demetri, ki je poimenovana po grški boginji kmetijstva in žetve, vključujejo viskozo in mešanico lesne kaše, pridobljene iz trajnostno upravljanih gozdnih virov, pa tudi poliuretan na biološki osnovi. Demetra se proizvaja v Guccijevi tovarni v Italiji z enakimi postopki kot strojenje usnja, da se zagotovijo njene mehke, trpežne in prožne lastnosti.

Ob predstavitvi Demetre je Gucci kot rečeno izdelal tri superge, oplemenitene z inovativnim materialom. Superge Basket, New Ace in Rhyton uporabljajo Demetro skupaj z organskim bombažem, recikliranim jeklom in recikliranim poliestrom.

Marc Bizzarri, predsednik in izvršni direktor podjetja Gucci, je ob predstavitvi novega materiala za WWD povedal: »Demetra je ob našem 100-letnem jubileju nova kategorija materiala, ki združuje Guccijeve standarde kakovosti in estetike z našo željo po inovacijah, pri čemer izkorišča naše tradicionalne veščine in znanje. Demetra naši industriji ponuja enostavno razširljivo, alternativno izbiro in bolj trajnosten material, ki ustreza potrebam rešitev prijaznim živalim. “