TRAJNOSTNA ZAVEZA RENAULT EWAYS

Pred desetimi leti je iz Renaulta na ceste zapeljal prvi ZOE. Danes se po svetu vozi že 350.000 električnih vozil znamke Renault! Poleg tega ponuja Renault tudi hibride in priključne hibride. S hibridno tehnologijo E-TECH so lahko opremljeni Clio, Captur, Megane, pa tudi prihajajoči Megane Conquest. Danes gre Renault še en korak naprej z zavezo, da bo dosegel ničelni CO2 vpliv do leta 2050 v Evropi. Že do leta 2030 načrtuje zmanjšanje emisij CO2 za 50% v primerjavi z letom 2010.
  

Do leta 2022 bodo imeli vsi takrat prodajani novi modeli električno ali elektrificirano izvedenko na trgu, za katerega se ocenjuje, da bo v petih letih kar polovica prodanih vozil predstavljala električna ali hibridna vozila. Med konferenco Renault eWays, od 15. to 27. oktobra, bo Skupina Renault delila svojo vizijo tranzicije v brezemisijsko mobilnost prek novih izdelkov in tehnologij.

Številne okrogle mize in predavanja bodo dosegljiva za ogled v živo na digitalni platformi: https://easyelectriclife.groupe.renault.com/fr/eways/

Skupina Renault predstavlja novi mejnik, s katerim se pozicionira kot eden od glavnih igralcev na področju trajnostne mobilnosti in njenega celotnega ekosistema, za danes in za prihodnost.

Renault Mégane eVision, nova električna kompaktna kombilimuzina

Renault predstavlja razstavni prototip Megane eVision. Z njim ponovno izumlja kompaktno kombilimuzino s kombinacijo vizualnih elementov  kupeja in “crossoverja”. 100% električen, ta razstavni prototip z inovativnim dizajnom izkorišča vse prednosti nove Renaultove platforme CMF-EV, razvite posebej za električna vozila. S tem se lahko odmika od tradicionalnih mer in oblikovnih pravil segmenta ter predstavlja nove linije in proporce. Rezultat je kombilimuzina z omejenimi zunanjimi merami in rekordno notranjo uporabnostjo. Pred desetimi leti je Renault upal vstopiti v svet elektrike. To znanje mu danes omogoča razvoj povsem nove generacije električnih vozil, katerih simbol je prav Megane eVision. 25 let po njegovem lansiranju s tem Megane odpira novo poglavje v svojem življenju.

Dacia Spring Electric, nova r-EV-olucija iz Dacie

Dacia predstavlja svoj majhen in trendovski mestni avto, ki prihaja na trg v letu 2021: Dacia Spring Electric. Po Loganu in Dusterju bo tudi Dacia Spring revolucionirala trg z električno močjo, dosegljivo vsakomur. Za individualno, deljeno ali podjetniško mobilnost Spring ponuja preprosto, zanesljivo in dosegljivo rešitev. Dacia Spring se predstavlja s svojim vpadljivim “SUV” videzom, 4 radodarnimi sedeži, rekordno notranjo uporabnostjo, preprostim in zanesljivim električnim pogonom ter pomirjujočim dosegom. Lahka in kompaktna omogoča Dacia Spring do 225 km vožnje v mešanem ciklu WLTP in 295 km v mestnem ciklu WLTP. S tem zagotavlja visoko uporabnost tako v mestu kot tudi v primestnih vožnjah.

Trije novi hibridni modeli za družino Renault E-TECH

Renault nadgrajuje družino svojih hibridnih vozil z napovedjo prihoda še treh vozil s tehnologijo E-TECH.  Novi Megane Conquest E-TECH Hibrid, Captur E-TECH Hibrid in Megane Berline E-TECH Priključni hibrid prihajajo v prodajo na evropske trge v letu 2021. Pionir in voditelj na področju električnih vozil že celo desetletje, z bogatimi izkušnjami v Formuli 1, je Renault pridobil izkušnje in znanje, ki mu omogočajo razvoj dinamičnih in učinkovitih hibridnih pogonskih sklopov na širšem naboru vozil iz najbolje prodajanih segmentov. Predstavitev 12V mikro hibridov na vozilih Megane Conquest in Captur izpopolnjuje ponudbo pogonov in ponuja vse stopnje elektrifikacije, s katerimi lahko Renault zadosti najrazličnejšim potrebam trga, obenem pa s ponudbo ohranja dostopnost vozil.