TOYOTA JE ŠE VEDNO NAJBOLJ ISKANA AVTOMOBILSKA ZNAMKA

Toyota že drugo leto zapored kraljuje kot najbolj iskana avtomobilska znamka na svetu. Rezultati so bili zbrani v skladu z letno analizo podatkov Google Trends podjetja Compare the Market, ki je pokazala, da je bil japonski proizvajalec avtomobilov leta 2021 najpogostejši iskalni izraz v 47 od 154 držav.

  

V štirih letih, v katerih je Compare the Market objavilo poročilo, je Toyota obdržala prvo mesto v treh od teh, v letih 2018, 2020 in 2021. BMW in Mercedes-Benz sta prav tako ostala dosledna tekmeca na stopničkah skozi vsa leta. Medtem ko je Toyota leta 2021 predstavljala 31 % vseh iskanj, so se iskanja na splošno zmanjšala s 35 % v letu 2020, medtem ko so iskanja drugih znamk pridobila zagon. Leta 2019 je BMW zasedel prvo mesto in postal najbolj iskana znamka v 118 državah, s čimer je nemškemu proizvajalcu avtomobilov zagotovil impresivno vodstvo. Mercedesu, ki je leta 2021 zasedel tretje mesto, je uspelo zmanjšati zaostanek za 70 %, le šest držav zaostaja za drugim mestom. Tudi Audi se je izboljšal in več kot podvojil svoje število držav kot najbolj iskanih.

Toyota se je izkazala za izjemno priljubljeno v večjih državah, vključno z Rusijo, Japonsko, Mongolijo, Avstralijo in regijami po jugovzhodni Aziji ter desetih afriških državah in delih Južne Amerike. BMW je opazil, da se večina njegovih iskanj zgodi v Evropi, medtem ko so se druge znamke, kot sta Ford in Nissan, izkazale za priljubljene v Severni Ameriki. Toyotino vladavino bi lahko razložili z napovedjo Toyota Gazoo Racing o reprodukciji rezervnih delov za Corollo Levin in Sprinter Trueno. Leto 2021 je bilo še posebej naporno za Toyoto, saj je predstavila nabor vozil, vključno s svojo prvo polno serijo električnih vozil, prvim SUV-jem Corolla na svetu in popolnoma preoblikovanim Land Cruiserjem.