TORBA, ZVOČNIK, ŠČIT…

Balenciagina 51. Couture razstava je bila dokaz, da znamka zmore več kot le ustvariti kolekcije, ki pritegnejo naslovnice, vendar kot ponavadi nič ni bilo tako preprosto, kot se je zdelo. Na celotni predstavitvi so bili modeli – med katerimi so bile Kim Kardashian, Naomi Campbell, Inti Wang, Dua Lipa, Christine Quinn, Nicole Kidman, Bella Hadid, Eduardo Camavinga in BFRND – okiteni z najboljšimi kosi hiše, vendar seveda ni šlo brez posebnosti kot sta zvočnik v obliki torbe Balenciaga x Bang & Olufsen in zaščita za obraz Balenciaga, ki jo je oblikoval studio Mercedes-AMG F1 Applied Science. Zdaj sta ti dve “nenavadnosti” na voljo za nakup.

  

Zvočnik združuje Balenciagino estetiko z dansko občutljivostjo in tehnologijo Bang & Olufsen ter ustvarja nekaj, kar je na pol poti med boomboxom in elementom Couture. Pravi hibrid se lahko ustrezno uporablja kot torba in Bluetooth zvočnik, v pravem duhu Balenciaga in Bang & Olufsen pa nobena podrobnost ni izpuščena. Vsaka od 20 omejenih izdaj je zbrušena iz bloka trdnega aluminija, preden je v nekaj dneh biserno peskana, anodizirana in ročno polirana v Bang & Olufsenovi tovarni 5 v Struerju na Danskem, da se doseže satenast zaključek. Za tem je Bang & Olufsen ustvaril niz lukenj na eni strani in dodal funkcionalnost in gumbe za upravljanje na vrhu torbe pod ročajem, medtem ko na drugi strani vrata z loputo razkrivajo notranjost torbe.

Kar zadeva zaščito za obraz Balenciaga, ki ga je razvil Mercedes-AMG F1 Applied Science, stvari postanejo še bolj tehnične. Ta se osredotoča na inženiring in je posvečen izkoriščanju tehnologij v vesolju in motošportu, hkrati pa je izdelan iz barvanega s črnilom prevlečenega poliuretana, ki je ročno oblikovan in poliran, da se popolnoma prilega uporabniku.

Tako torbo kot ščit si lahko ogledate zgoraj in ju kupite na Balenciagini povsem novi paradni Couture lokaciji, ki se nahaja v stavbi 10 Avenue George V.