#TIMETOPLAY – DIOR SPREMINJA PRAVILA NEGE KOŽE

Univerzalna, unisex, večnamenska formula v modni, prenosni obliki. Le Baume je primeren za različne tipe kože, različne potrebe in različne stile. Neverjetna tekstura z učinkom obliža popravlja kožno bariero, vlaži in neguje ustnice, roke in telo. Zaradi formule brez primere in stroge selekcije sestavin je primeren tudi za najbolj občutljivo kožo. V ikoničnem, izjemno praktičnem pakiranju, okrašenim z Diorjevim logotipom, Le baume potuje z vami kamorkoli in je vaš vsakodnevni ‘must-have’ modni dodatek.

  

Koža našega obraza, ustnic in rok je vsak dan izpostavljena agresivnim dejavnikom, ki poškodujejo njeno moč in lepoto. Z ekskluzivno formulo in aktivnimi sestavinami, katerih moč je dobro poznana v dermokozmetiki, Le Baume poskrbi za vlaženje, popravljanje in zaščito teh občutljivih področij. V nasprotju s preostalim telesom, ki je pokrito z oblačili, je koža obraza in rok bistveno manj zaščitena, pri čemer je vsak dan izpostavljena agresivnim dejavnikom. Koža omenjenih predelov je še toliko bolj občutljiva na dejavnike okolja, kot so mraz, UV-žarki, onesnaženost ozračja in temperaturne spremembe ter različni alergeni. Prekomerna izpostavljenost tem dejavnikom vodi do poškodb kožne bariere – zavedati se moramo dejstva, da močna in pravilno delujoča kožna bariera prispeva največ za lepoto in zdrav videz naše kože. Roke, ustnice in nohti so specifične potrebe vseh nas. Ker ima koža obraza in rok, kot tudi naše ustnice in nohti posebno sestavo ter so vsak dan izpostavljeni agresivnim dejavnikom, potrebujejo dodatno nego. Koža rok, ki je ne pokrivajo oblačila, ostaja nezaščitena pred zunanjimi vplivi in zato potrebuje izjemno veliko zalogo lipidov, s katero se krepi kožna bariera in se bori proti dehidraciji. Ustnice so ključni del našega obraza, z zelo tanko strukturo kože, ki tvori veliko manjše zaloge lipidov kot preostali deli obraza, zato so bolj nagnjene k dehidraciji (izgubi vode, ki je neobčutena, a hkrati trikrat večja kot na ličnicah) in občutku neudobja. Nohti, ki ščitijo krhke in občutljive konice prstov, predstavljajo nizko vsebnost lipidov (0,8 %), zaradi česar so izjemno občutljivi na izsuševanje. Vsa ta področja kože so si zelo različna, a hkrati imajo nekaj skupnih potreb, kar se tiče zaloge lipidov za takojšnje udobje in okrepitev zaščite pred vsakodnevnimi agresivnimi dejavniki. Za Le Baume so Diorjevi znanstveniki izbrali izjemno učinkovite in naravne sestavine, ki intenzivno popravljajo tudi najbolj občutljivo kožo in ji povrnejo njeno lepoto. V osrčju formule je ekstrakt Centelle asiatice, ki ima izjemno lastnost popravljanja najbolj krhke in občutljive kože. Zagotovi dvojno delovanje, popravljanje in pomirjanje, s čimer se krepi sinteza ključnih molekul kožne bariere (ceramidi +43 %) ter stimulira kohezija ključnih sestavnih delov vrhnjice (+42 % occludin, +128 % involucrin, +104 % filaggrin). Za takojšen občutek pomirjanja je zelo zmanjšana sinteza vnetnih molekul. Vzporedno poskrbi koktajl naravnih aktivnih sestavin rastlinskega izvora za ponovno povečanje nivoja lipidov v koži od zunaj, ji s tem zagotovi udobje in poskrbi za zaščito pred dehidracijo. Skvalan, olje jojobe in karitejevo maslo koži zagotovijo osnovne maščobne kisline, kot so omega 6 in 9.

Omogočajo krepitev kožne bariere in hkrati poskrbijo za udobje in nego kože. Močno dvojno delovanje aktivnih sestavin poskrbi za optimalno globinsko nego kože, glicerin, sestavina z izjemnimi negovalnimi lastnostmi, deluje kot vlažilec, ki zadržuje vlago globoko v vrhnjici, hialuronska kislina, koži naravni vlažilec, z visoko molekularno težo, pa tvori zračne plasti na površini kože, s čimer kožo napolni, gladi in jo polepša. Z lahkoto zapišemo, da gre za unisex univerzalno formulo z dokazanim delovanjem. S svojo izjemno formulo se Le Baume prilagodi različnim potrebam kože, različnim tipom kože, tudi najbolj občutljivim in različnim tenom polti. Neverjetna tekstura »obliža« novega Le Baume ovije kožo z zaščitno tančico. Emulzija z izjemno negovalno in udobno oljno fazo, ki jo sestavljajo različna olja in voski ter karitejevo maslo, se v stiku s kožo stopi in v trenutku vpije ter ne pušča mastnega filma. Takoj ob nanosu se kremna tekstura vpije v kožo za popravljalni učinek po meri. Le Baume omogoča nanos, kadarkoli ga potrebujete in kolikokrat želite, glede na potrebe kože, v eni ali več plasteh. Le Baume je bil predmet številnih testov na različnih delih telesa in obraza. Delovanje je potrjeno s pomočjo instrumentalnih testov in s strani potrošnikov, ki ga vidijo kot ‘must-have’ proizvod. V samo dveh urah popravi kožno bariero, udeleženci testiranja pa so občutili, da so ustnice po dveh tednih bolj polne, da so nohti po dveh tednih močnejši. Le Baume je večnamenski in formuliran z veliko vsebnostjo aktivnih sestavin naravnega izvora. ‘Must have’ proizvod za nego kože, ki ustreza različnim tipom kože in tenom polti. Koncentracija Diorjeve nege, ustvarjena za novo generacijo, s kar 95 % sestavin naravnega izvora. Le Baume je proizvod, ki je zasnovan v obliki, da je vedno z vami. Modno pakiranje katerega navdih so Diorjeve oblikovalske kode, je zasnovano za novo generacijo strank, ki jih utelešajo štirje mednarodni ambasadorji z navdihujočimi in netipičnimi karakterji in karierami. Ker tempo našega življenjskega stila raste in so agresivni dejavniki prisotni vse okoli nas, Dior Le Baume poskrbi, da je vsak dan z nami, v obliki potovanju prijaznega pakiranja, ki ga enostavno lahko pospravite v žep ali torbico. Pravi negovalni modni dodatek, ultra-moden in tudi ultra-praktičen, ki vam kadarkoli ponuja popravljanje, vlaženje in poudarek lepote vaših ustnic, nohtov, rok in dekolteja. Hibridna vizija, ki razbija konvencije o negi kože.

Edini okoljski odtis, ki ga pušča, je lepota. Le Baume dokazuje, da je lepotni proizvod lahko zelo privlačen in hkrati okolju prijazen, saj je okrašen z ikoničnim motivom Diorjeve logomanije, izposojen iz sveta visoke mode. Embalažo sestavlja en material, polipropilen, ki je v veliki meri namenjen recikliranju. Kolekcijo spremlja digitalna kampanja s presenetljivimi posamezniki, ki postavlja nova pravila igre. Kampanjo tvorijo Jisoo, ikonična pop izvajalka iz Južne Koreje, pevka skupine Blackpink, ki je tudi manekenka in igralka, pravi vrtinec energije, kjerkoli se pojavi, Emma Raducanu, izjemna teniška igralka in zmagovalka turnirja US Open 2021 pri le 18 letih, ki na novo postavlja pravila s svojo neverjetno igro, njenim multikulturnim profilom, avtentičnostjo in izjemno karierno potjo, Cha Eunwoo, igralec in pevec iz Južne Koreje, oboževan zaradi svoje kreativnosti in čutnosti, zaradi česar norijo njegovi oboževalci, kjerkoli se pojavi, Nonso, izjemen nigerijski maneken in zvezda moških modnih stez, ki lahko s slogom nosi vse, od ulične mode do krojenih oblek, z lahkotnostjo, svobodnim duhom in zabavnim temperamentom. Vsak od njih predstavlja novo, svobodno, vsestransko, on-the-go generacijo Z.