TIM GAJSER ŠE ČETRTIČ NAJBOLJŠI NA SVETU

Potem, ko je letos osvojil naslov MXGP 2020, je Tim Gajser iz ekipe HRC v samo šestih letih osvojil že svoje četrto svetovno prvenstvo v motokrosu. Gajser, ki je bil tokrat kronan v Trentinu v Italiji, kjer je slovenski motociklist doživel že veliko lepih spominov, je sezono zaokrožil tri dirke pred koncem. Ta naslov ga je zdaj premaknil na vrh seznama svetovnih prvakov HRC, med velikane, kot so Dave Thorpe, Eric Geboers, Georges Jobe in Andre Malherbe, vse to pa potrjuje njegovo uvrstitev med najboljše voznike v zgodovini motokrosa.

V težavni sezoni, ki jo je zaznamovala svetovna pandemija, je #243 iz tedna v teden dosledno dokazoval, da je najhitrejši voznik v karavani, saj je na poti do tega zgodovinskega trenutka zmagal na kar 13 dirkah, štirikrat skupno.

Medtem ko so zmage na dirkah pogosto prihajale, je splošni rezultat ostal le želja in šele v 11. krogu je Gajser lahko združil dve močni vožnji in se uvrstil na najvišjo stopničko v italijanski Mantovi. To je bilo dovolj, da utrdi svoj položaj na vrhu, po tem ko je prvič dobil rdečo tablico v devetem krogu. Od tega trenutka se je na 12 zaporednih dirkah uvrstil na stopničke in vodstvo povečal na več kot 70 točk. Vrhunec je dosegel na dirkališču Lommel v Belgiji, kjer je Gajser osvojil dva od treh kombinezonov in pobral neverjetnih 142 od 150 točk – poudariti velja, da je dirkališče znano kot najtežje na sporedu.

Iz Lommela se je tri kroge pred koncem vrnil v Italijo, kjer je Gajser leta 2015 osvojil svoje prvo svetovno prvenstvo. Na žalost oboževalci niso smeli biti priča letošnjemu uspehu, toda podpora po vsem svetu je bila neizmerena in kaže, kako priljubljena je številka #243 znotraj motokros skupnosti in tudi širše.