TEŽKO PRIČAKOVANA LEGENDA JE LE TU!

Honda je napovedala evropsko oživitev svojega mini motocikla Dax ST125 iz leta 1969. Ime “Dax” izhaja iz “dachshund”, majhne pasme psov, znane tudi kot “pes klobasa”. Hondini miniMOTO so pravzaprav z drugimi priljubljenimi modeli, vključno z Cub, Grom in Monkey, ena najbolj priljubljenih ponudb znamke.

  

Motor 2023 Dax opredeljujejo izrazita jeklena šasija v obliki črke T, sedež iz debelega usnja, visoko krmilo, 31 mm vilice, 12-palčna kolesa s petimi kraki in dvignjena zasnova izpuha. Motocikel poganja 124-kubični zračno hlajen SOHC motor z dvema ventiloma, podedovan od starejšega kolega Honda miniMOTO Super Cub, ki lahko doseže hitrost do 88 kmh z močjo le 9,3 konjskih moči. Honda hkrati trdi, da lahko majhen 1,5-litrski rezervoar za gorivo omogoča razdale do do 240 km. Dodatne funkcije vključujejo LCD armaturno ploščo, LED prednje in zadnje luči, dvojne zadnje blažilnike, štiristopenjski menjalnik in kromirane blatnike.

Motorno kolo ST125 Dax za leto 2023 v “Pearl Cadet Grey” in “Pearl Nebula Red” bo sprva na voljo izključno v Evropi, več informacij pa kmalu.