TESTONI, MED PRETEKLOSTJO, SEDANJOSTJO IN PRIHODNOSTJO

Italijanska luksuzna znamka obutve in dodatkov Amedeo Testoni, znana po svoji dih jemajoči izdelavi in vrhunski obutveni tehniki, se tudi v tej kolekciji uveljavlja kot izraz brezčasnega dizajna, namenjenega zadovoljevanju potreb moških in žensk, ki si želijo več »lahkotnosti« v svojem vsakdanjem življenju.

  

Amedeo Testoni se je rodil leta 1905 v Bologni v Italiji, zgodovinskem središču čevljarske obrti. Njegove sanje so bile izdelati najboljše moške čevlje, ki bi jih prodajali v najprestižnejših trgovinah na svetu. Testoni je obvladal čevljarsko umetnost kot vajenec v glavnih delavnicah v mestu, ta izkušnja v kombinaciji z njegovim podjetniškim duhom pa ga je pripeljala do ustanovitve podjetja A.Testoni leta 1929. Danes se je zbirka razširila tudi na izjemno žensko kolekcijo, medtem ko so čevlji, pasovi, torbice in prtljaga A.Testoni izdelani v Italiji z uporabo samo najboljšega usnja in blaga. Kompleksni dizajni in bolonjska konstrukcija dajejo čevljem A.Testoni neprimerljivo prilagodljivost – vsak čevelj je mojstrovina!

Dragoceni materiali, inovativna izdelava in nenehno stilsko raziskovanje so ključni elementi vsake kolekcije Amedeo Testoni. Tema kolekcije jesen/zima 22–23 letos zajema razmislek o konceptu prostora, saj se v zgodovinskem obdobju velikih težav v vseh nas poraja potreba po ustvarjanju prostora, kjer smo lahko to, kar smo in se svobodno izražamo brez etiket. »Craft your space« je slogan te kolekcije, ki vabi k ponovnemu odkrivanju vrednot, kot sta brezskrbnost preteklosti in pomen majhnih stvari, skozi potovanje do ponovnega odkrivanja lepote.

Nova kolekcija pripoveduje to potovanje skozi oči zapuščine Amedea Testonija, ki že leta spremlja blagovno znamko kot njena globoka kultura izdelave, edinstvenega potovanja, brezčasnega šarma in sodobnega sloga. Blagovna znamka s sedežem v Bologni z več kot devetdesetletno zgodovino predstavlja kolekcijo z ikoničnimi arhivskimi kosi, ponovno interpretiranimi v sodobnem ključu, ki zadovoljujejo potrošnika, ujetega med preteklostjo, sedanjostjo in prihodnostjo.