TESLA DOSEGA NOVE VIŠAVE

Potem, ko je podjetje za najem avtomobilov Hertz do konca leta 2022 naročilo 100.000 vozil Tesla, je Tesla ponedeljek dosegla vrednost več kot 1 trilijon dolarjev.

V sporočilu za javnost je podjetje razkrilo, da namerava ponuditi “največjo floto za najem električnih vozil v Severni Ameriki in eno največjih na svetu.” Začetno naročilo vključuje tudi novo infrastrukturo za polnjenje električnih vozil v celotnem globalnem poslovanju podjetja. Električna vozila bodo kmalu predstavljala več kot 20 % Hertzove svetovne flote, so sporočili iz podjetja.

“Električna vozila so priljubljena in šele začeli smo opažati naraščajoče svetovno povpraševanje in zanimanje,” je dejal začasni izvršni direktor Hertza Mark Fields.

Viri so za Bloomberg povedali, da bo posel Tesli prinesel 4,2 milijarde dolarjev. Direktor Tesle Elon Musk je (seveda) na Twitterju proslavil novico o dosegu velikega finančnega mejnika.

Tesla je pred kratkim zabeležila tudi rekordne prihodke in dobičke v tretjem četrtletju, pri čemer je skupni prihodek narasel na rekordnih 13,76 milijarde USD. Podjetje je naznanilo tudo, da je v tretjem četrtletju zabeležilo rekordno proizvodnjo in dobavo vozil, kar je povečalo že tako širok uspeh.