TEMNE SKRIVNOSTI PARFUMA BLEU NOIR ZANJ

Drzna nova dišava ameriškega oblikovalca Narcisa Rodrigueza bleu noir parfum v svoji esenci ustekleniči skrivnost sodobne moškosti. Vonj, navdahnjen s fascinacijo Narcisa Rodrigueza nad globokimi odtenki nočnega neba, v svojem srcu skriva značilno dvojnost, ki se s časom okrepi in uteleša moškega, čigar vzvišena eleganca skriva zanimivo temo, ki samo še poveča njegovo magnetično privlačnost.

  

Bleu noir parfum, temnejši in intenzivnejši od toaletne vode bleu noir eau de toilette in parfumske vode au de parfum, prinaša novo vrsto mamljive skrivnostnosti. Osnovna nota s podpisom Narcisa Rodrigueza, ki poudarja instinktivno čutnost, tako ostaja v središču dišave, svoj poln potencial pa dosega v kobinaciji z intenzivnim usnjenim prihihom semiša ter pudrasto eleganco irisa. Sladkobnost je bila dosežena z zasvojljivo noto zrn tonke ter bogatimi podtoni vanilije in karamele.

Ko se dišava odpre, se citrusne zgornje note italijanske bergamotke in mandarine zlijejo z lesnato aromatično cipreso in prinesejo sodobno svežo energijo, ki deluje v nasprotju s čutno, ovijajočo moškostjo, po kateri je znamka znana. Zapeljiv magnetizem podpisnega musca je okrepljen z lesnato toplino modre cedre in subtilno pikantnostjo kardamoma, pudrasti iris pa dodaja prefinjeno eleganco. Počasi se srce razkriva do bogate, magnetne osnove akordov semiša, tople sandalovine in zemeljskega vetiverja, prefinjeno prepojenega s sladko tonko.

“Ko sem ustvarjala parfum bleu noir, sem želela ustvariti temnejšo različico bleu noir – bolj skrivnostno, bolj orientalsko,” pravi parfumerka Sonia Constant. “Da bi izboljšala učinek na kožo in v dišavo vnesla več skrivnosti, sem povečala semišni usnjen bleu noir pridih, ki se odlično združuje s srcem osnovne note – zdaj ga spremljata eleganca irisa in čutna zasvojljivost zrn tonke.“

Prefinjena reinterpretacija originalne stekleničke “bleu noir bottle, for him” ohranja čisto, arhitekturno obliko in grafično silhueto, ki je postala nezgrešljiv podpis znamke. Steklenička pa z novo dišavo prvič prevzema povečano prosojnost, s katero dimljeno modri odtenek stekleničke odraža intenzivnost dišave v njej. Celotna steklenička je pokrita z pravolinijskim pokrovčkom, odetim v temno mato modro barvo. Sama steklenika je tako kot celota predmet elegantne umetnosti, njen dizajn pa subtilno pooseblja temne skrivnosti parfuma bleu noir zanj.