TEMAČNI KONJ, KI PREMIKA MEJE

Mustang, znameniti Fordov mišičnjak je bil na novo zasnovan za 21. stoletje in zdaj združuje oblikovanje, navdihnjeno z dediščino in sodobno digitalno izkušnjo. Vključuje torej vse, kar imamo v uredništvu revije DAVID radi, a tokrat v še bolj športni in drzni preobleki.

  

Najbolj na voznika osredotočen kokpit med vsemi Mustangi ponuja 12,4-palčni digitalni sklop in 13,2-palčni zaslon SYNC 4, ki sta nameščena za istim integriranim steklenim zaslonom, s prilagodljivostjo, ki vozniku omogoča izbiro barvne sheme ter oblike prikazovalnikov ali uporabo “umirjenega” zaslona z minimalnimi informacijami. Programska oprema Unreal Engine 3D pri tem ustvarja upodobitve v realnem času na osrednjem zaslonu, kar vozniku omogoča virtualno interakcijo z avtomobilom. Novi 5,0-litrski motor V8 četrte generacije ponuja dvojni dovod zraka in dvojno dušilno loputo za večji pretok zraka in odzivnost, medtem ko do šest prilagodljivih načinov vožnje, vključno z Drag in Track, omogoča optimizacijo Mustanga za različne vozne razmere. Na voljo je 10-stopenjski samodejni ali 6-stopenjski ročni menjalnik, serijski paket Performance Pack pa vključuje 19-palčna platišča, športni diferencial z omejenim zdrsom in izpušni sistem Active Valve Exhaust za prilagodljiv zvok motorja. Novi Mustang, ki temelji na legendarnem slogu prejšnjih generacij, je na voljo v obliki kupeja in kabrioleta z ostrejšim in bolj udarnim dizajnom, nove oblike platišč iz lahke zlitine, barvne možnosti in barve zavornih čeljusti pa povečujejo izbiro in personalizacijo za kupce.

Novi Ford Mustang Dark Horse
A vrhunec ponudbe predstavlja novi Mustang Dark Horse, vrhunski izraz zmogljivosti na cesti. Mustang Dark Horse ponuja še zmogljivejši 5,0-litrski motor V8 z novimi odmičnimi gredmi in edinstveno nastavitvijo, na voljo pa je z edinstvenim šeststopenjskim ročnim menjalnikom TREMEC ali možnostjo Fordovega 10-stopenjskega samodejnega menjalnika. Serijski paket Performance Package pri tem zagotavlja večje zmogljivosti na cesti, pomožni hladilnik motornega olja, lahki hladilnik in hladilnik zadnje osi pa zagotavljajo dodatno vzdržljivost pri velikih obremenitvah. Serijski diferencial z omejenim zdrsom Torsen prav tako povečuje razpoložljivi oprijem. Mustang Dark Horse ima tudi edinstveno elektronsko zavoro za driftanje, ki je zasnovana tako za začetnike kot tudi za strokovnjake, da izboljšajo svoje driftanje.

Mustang Dark Horse ima koristi tudi od edinstvene nastavitve podvozja, vključno z večjimi zadnjimi protizdrsnimi palicami, zmogljivimi sprednjimi blažilniki, sprednjo opornico prečne preme in zadnjo K-premo ter 19 x 9-palčnimi sprednjimi in 19 x 9,5-palčnimi zadnjimi kolesi s pnevmatikami Pirelli P Zero PZ4.

Edinstvena rešetka hladilnika v bleščeče črni barvi in grafika okoli žarometov LED zaznamujeta Mustanga Dark Horse, medtem ko preoblikovani spodnji del sprednjega odbijača, bočna krila, fiksno zadnje krilo in dirkaško navdihnjeni difuzor poudarjajo športne lastnosti avtomobila.