TEHNOLOGIJA IN DIZAJN, KI NAVDIHUJETA

Tadej Pogačar je po tem, ko je nadoknadil 57 sekundni zaostanek in premagal slovenskega rojaka Primoža Rogliča na eni najbolj vznemirljivih dirk v zadnjem času, pri 21 letih postal najmlajši zmagovalec dirke Tour de France po več kot 100 letih. Ko je v Parizu stal na stopničkah, je njegovo rumeno majico dopolnila zapestna ura Breitling Endurance Pro z rumenim obročkom na notranji strani in drznim rumenim gumijastim trakom.

Tadej Pogačar je po izredni in dramatični dirki v 20. etapi osvojil 107. Tour de France. Endurance Pro na njegovem zapestju  je z živo rumenimi podrobnostmi poudaril povezanost Breitlinga s kolesarsko elito. Po zmagi popularnega “Pogija” sedaj prvaki Tour de France –  Italijan Vincenzo Nibali (2014) in Valižan Geraint Thomas (2018) – nosijo Breitlingovo športno, lahko uro Endurance Pro.

Generalni direktor Breitlinga Georges Kern je dejal: “Vsi smo zelo navdušeni nad nastopom Tadeja Pogačarja. To je zadnje poglavje naše dolge povezave s kolesarjenjem, ki nadaljuje dediščino, ki zajema legende, kot sta Fausto Coppi in Gino Bartali, pa tudi partnerstva z velikimi tekmovanji, vključno z Giro d’Italia in Tour de France. Pri 21 letih je Tadej del generacije kolesarjev, ki naj bi šport dvignili na povsem novo raven. Dejstvo, da je naš Endurance Pro na zapestjih Tadeja, Vincenza in Gerainta, kaže dve stvari: da tehnologija in dizajn naših ur nagovarja mlade k uspešnosti in da je Breitling spet na vrhu svetovnega kolesarjenja. ”