TEDEN RESTAVRACIJ NA GORIŠKEM

Priljubljena vseslovenska kulinarična akcija »Teden restavracij« bo v spomladanski različici letos potekala med 25. marcem in 3. aprilom. Časa bo dovolj za obisk več restavracij, že danes se odpirajo rezervacije. Na Goriškem bodo kulinarični navdušenci lahko odkrivali kulinarične zgodbe tudi na krožnikih Perline restavracije Calypso ter Parkove restavracije Tiffany.

  

Organizatorji največje slovenske kulinarične akcije, napovedujejo že deseti, jubilejni »Teden restavracij«, ki obiskovalcem omogoča cenovno dostopno odkrivanje kulinaričnih posebnosti najboljših slovenskih restavracij in gostiln. »Teden restavracij« bo dejansko potekal deset dni, in sicer med 25. marcem in 3. aprilom, na njem sodeluje več kot 100 restavracij in gostiln, po izboru »Šole okusov«. Glavno besedo bodo tokrat imeli avtorski krožniki, na katerih bo vsaka izmed sodelujočih najbolje znala predstaviti svojo zgodbo.

Akciji se na povabilo organizatorjev že tradicionalno pridružuje Perlina restavracija Calypso, ki se po oceni mednarodnih kulinaričnih vodnikov (Michelin, Gault & Millau) uvršča med najboljše à la carte restavracij v Sloveniji in brez dvoma predstavlja največ, kar lahko v Hitu ponudijo še tako zahtevnemu domačemu in tujemu gostu. Calypso je manjša, zelo elegantno urejena restavracija s francoskim načinom strežbe, kjer lahko gostje v umirjenem okolju resnično uživajo v izbranih okusih s strastjo pripravljenih jedi mediteranske in krajevne kuhinje, pod katere se podpisuje chef Dalibor Janačković z ekipo.

Tednu restavracij bo vrata odprla tudi à la carte restavracija Tiffany v novogoriškem hotelu Park, ki je bila v času začasnega zaprtja doživela tudi prenovo, tako v ambinetu kot tudi v ponudbi, ki na krožnikih in v kozarcih gostom prinaša številne lokalne zgodbe, na prepihu primorskih vinorodnih dežel. Kulinarično zgodbo v Parku ustvarja ekipa kuharjev pod vodstvom chefa Adija Blaška. Zelo doživeta je tu tudi postrežba, ki pomembno soustvarja celovito kulinarično izkušnjo, ki jo cenijo tudi uveljavljeni kulinarični kritiki, med drugimi tudi vodnik »Gault & Millau«.  

V restavraciji Tiffany v hotelu Park in restavraciji Calypso v hotelu Perla bodo za pomladni Teden restavracij pripravili pravo kulinarično raziskovanje, v dveh različicah menija z ribjimi in mesnimi kreacijami. Izven predlaganega 3-hodnega menija, ki ga bo uvodoma napovedal še pozdrav iz kuhinje, je gostom po naročilu na voljo še sladica. Parkovi sommelierji so jedi premišljeno pospremili z izborom vin iz vseh štirih vinorodnih okolišev dežele Primorska, v Perli pa so v priporočeno vinsko spremljavo vključili še druga slovenska in tuja vina. Obisk obeh restavracij je mogoč brez vstopa v igralnico, zagotovljeno je parkirišče. Meniji pomladnega Tedna restavracij s predlogi za vinsko spremljavo in predstavitvijo lokalnih dobaviteljev so predstavljeni na spletnih straneh centrov Perla in Park ter spletni strani Tedna restavracij. Rezervacije so možne neposredno ali preko spletne strani organizatorja.