TARANTINO IN NJEGOVA NFT KOLEKCIJA SO NA TRGU!

Prvi Pulp Fiction NFT Quentina Tarantina je bil prodan za 1,1 milijona dolarjev, kar kljubuje prizadevanjem Miramaxa, filmskega studia, ki je produciral kultno klasiko iz leta 1994, da bi ustavil prodajo.

  

Projekt, imenovan Tarantino NFTs, ponuja izvirni ročno napisan scenarij iz filma, razdeljen na več ikoničnih prizorov, izdelanih kot edinstvene NFT. V sodelovanju s SCRT Labs so bili scenariji opremljeni tudi z zvočnim komentarjem samega Tarantina, ki pojasnjuje pomen prizora. Miramax je pri tem vložil tožbo in zahteval pravice do intelektualne lastnine nad vsebino.

“Ne glede na omejene pravice, ki jih ima gospod Tarantino do objave scenarija, mu te ne dovoljujejo kovanja edinstvenih NFT, povezanih z intelektualno lastnino Miramaxa, in njegovo nasprotno stališče je predmet nerešene tožbe,” so v izjavi zapisali odvetniki filmskega studia.”

V ponedeljek pa so na presenečenje mnogih pri SCRT Labs objavili, da je prvi od sedmih NFT – “Royale with Cheese” – prodan za 1,1 milijona USD kripto kolektivu AnonDAO.

“Kot občudovalci ikonične filmografije Quentina Tarantina so se Anonovi hitro organizirali, da bi zbrali potrebna sredstva za nakup prvega NFT v seriji Tarantino NFTs,” je v sporočilu za javnost dejal tiskovni predstavnik AnonDAO.

Prihajajoče dražbe preostalih šestih NFT bodo trajale 24 ur oziroma dokler ne bo dosežena ciljna cena. Prizori vključujejo: “Pumpkin and Honey Bunny,” “Foot Massage,” “Check Out the Big Brain on Brett,” “Captain Koons Monologue – The Gold Watch,” “Bring Out the Gimp” in “Last Scene: Coffee Shop – Ezekiel 25:17.” Dražbe potekajo od 24. januarja do 31. januarja prek spletnega mesta Tarantino NFTs.