TAKOJ POSODOBITE SVOJO APPLE NAPRAVO

Po spletu krožijo novice, da so pred kratkim zakrpane napake na Safariju hekerjem omogočile, da prevzamejo spletne kamere in mikrofone uporabnikov na Apple iPhonih, iPadih, Macbookih in Macih. Napake je prvotno našel varnostni raziskovalec po imenu Ryan Pickren, ki pravi, da gre za več napak, ki ko jih združimo in pošljemo kot povezavo, brskalnik Safari prepričajo, da opusti nadzor nad spletno kamero in mikrofonom.

Wired razkriva, da so hekerji lahko na skrivaj zagnali spletno kamero in mikrofon žrtve ter jih uporabili za snemanje video vsebin, zvoka in ustvarjanje fotografij. Varnostni raziskovalec ugotavlja, da hrošči izvirajo iz “pred let” in so postali veliko bolj nevarni kot takrat, ko so bili ustvarjeni. Apple je raziskovalca nagradil z nagrado za najdeno napako v vrednosti 75.000 USD in napake popravil z januarskimi in marčnimi posodobitvami.

Če uporabniki še niso posodobili svojih izdelkov Apple, bodo morda še vedno ranljivi za napad, zato vam priporočamo, da to storite čim prej.