SVEŽE ČRNILO, KI PIŠE PRIHODNOST

Sony Group Corporation (»Sony«) in Honda Motor Co., Ltd. (»Honda«) sta danes naznanila, da sta podpisala pogodbo o skupnem vlaganju za ustanovitev novega podjetja za prodajo električnih vozil z visoko dodano vrednostjo ( EV) in zagotavljanje storitev za mobilnost prihodnosti.

  

Današnja objava je pospeševanje in rezultat razprave o strateškem zavezništvu na področju mobilnosti med podjetjema, kot je bilo objavljeno v skupnem sporočilu za javnost z naslovom »Sony in Honda podpisala memorandum o soglasju za strateško zavezništvo na področju mobilnosti« 4. marca 2022.

Hondin pogled v prihodnost

Novo podjetje si bo prizadevalo združiti najsodobnejše Hondine okoljske in varnostne tehnologije, zmogljivosti za razvoj mobilnosti, tehnologijo izdelave karoserije vozil in izkušnje pri upravljanju poprodajnih storitev s Sonyjevim strokovnim znanjem na področju razvoja in uporabe fotografije, zaznavanja, telekomunikacij, omrežja in zabavne tehnologije, da bi ustvarili novo generacijo mobilnosti in storitev za mobilnost, ki so tesno povezane z uporabniki in okoljem ter se še naprej razvijajo.

Sony in Honda nameravata vzpostaviti novo podjetje v letu 2022 ter začeti prodajo električnih vozil in zagotavljanje storitev za mobilnost v letu 2025. Ustanovitev novega podjetja in začetek poslovanja sta predmet ustreznih regulativnih odobritev.