SVEŽ VETER V MOŠTVU F1 RENAULT

Moštvo Renault F1 potrjuje, da se bo v letu 2020 Francoz Esteban Ocon pridružil Danielu Ricciardu. Glavna naloga tega francosko-avstralskega dirkaškega para bo prispevati delež k napredovanju moštva v njegovi peti sezoni v formuli 1. Dvaindvajsetletni Esteban Ocon iz Normandije se moštvu Renault F1 pridružuje s pogodbo za dve leti. V Renaultu in Enstonu je že dobro poznan, saj je bil Renaultov rezervni dirkač leta 2016 in pred tem udeleženec Lotusovega programa za razvoj mladih dirkačev.

Ocon je imel svoj prvi nastop v formuli 1 sredi sezone 2016 z moštvom Manor Racing, leta 2017 pa se je preselil v moštvo Sahara Force India F1. V svoji prvi polni sezoni v tem dirkaškem razredu je osvojil 87 točk in zelo lepo osmo mesto v skupni razvrstitvi dirkačev. V letu 2018 je Ocon k svoji bilanci v F1 dodal novih 49 točk, nato pa je v letu 2019 postal rezervni dirkač moštva Mercedes AMG Petronas F1.

Že v zgodnejšem delu Oconovega življenjepisa je nemalo uspehov v nižjih tekmovalnih razredih: prvak serije GP3 leta 2015, evropski prvak formule 3 FIA leta 2014 in mnoge zmage v dirkah formule Renault.

Esteban je ob podpisu dejal: »Predvsem sem zelo vesel in ponosen, da bom uradni Renaultov dirkač, kajti odrasel sem v Enstonu, začenši leta 2010 pri Lotusu in kasneje pri Renaultu. Na to moštvo in ljudi v njem sem zelo navezan, saj so mi oni odpirali vrata do vrhunskega razreda avtomobilskega športa. Potem sem vesel tudi, da mi novo priložnost za uspeh v formuli 1 daje moštvo, ki ima samo zelo visoke cilje, kar je znak velikega zaupanja, ki ga zelo cenim. To njihovo zaupanje vame in mojo zmožnost za sodelovanje pri napredovanju celotnega moštva je pozitiven pritisk name in prizadeval si bom dati od sebe največ in najboljše, kar zmorem.«