SVETOVI V FUZIJI

Kolekcija znamke Strellson jesen–zima 21/22 je navdihnjena z družbenim razvojem v hitro spreminjajočem se svetu. Pravo in virtualno se vse bolj združuje, prav tako pa medsebojno v kolekcijah tudi formalna in športna oblačila ter oblačila za prosti čas. Slovesna oblačila se večinoma na novo definirajo in se z novimi hibridnimi izvedbami preoblikujejo v svet vsakdanjih oblačil in športnih oblačil, s čimer povečujejo svojo vrednost. Poudarek kolekcije je na celotni ponudbi vrhnjih oblačil z uporabnimi elementi, pleteninami in džersijem, srajčnimi jaknami s tehničnimi detajli in mešanico materialov, hlačami iz tkanega blaga z vrvico v pasu, kargo hlačami in novimi kvadratno prešitimi vzorci skozi vso linijo izdelkov.

  

Tako nastanejo videzi, ki so zasnovani tako za delo v pisarni kot iz domače pisarne ali za druženje po službenih opravilih. Funkcija in udobje oblačil sta na prvem mestu in se odražata v vseh oblačilih nove kolekcije. Vse je mehko in dograjeno. Silhueta ostaja sproščena in v njej prevladujejo nove dolžine in povsem novi volumni. Plasti ustvarjajo dodatno vizualno vznemirjenje. Dodatki, kot so nahrbtniki, robustni škornji ali superge, drzni šali in kape so tudi ključni kosi zimske kolekcije. Barvna paleta te sezone je navdihnjena z verigo visokih švicarskih gora in bujnimi barvami jesenskega listja. Osnovne barve so naravni odtenki, kot so bež, kostanjeva, olivna pa tudi klasično siva, mornarsko modra in črna. Dopolnjuje jih preplet poudarjenih barv bencina, bordo in drzne rdeče. Novi potiski, kot je kamuflažni vzorec, temni cvetlični potisk in različni karo vzorci, ki pritegnejo oči in krepijo sporočilo celotne kolekcije. Zimska kolekcija je razdeljena na tri teme, katerih ključne kose je mogoče kombinirati med seboj. Najprej imamo »Flex Cross« kapsul kolekcijo, ki se je nato uveljavila kot sestavni del v glavni kolekciji po navdihu tekaškega segmenta ponuja celoletno funkcijo z džersi tkaninami, lahkim puhom in materiali softshel, vodoodpornimi detajli in varjenimi šivi v vsej skupini izdelkov. Ti funkcionalni detajli dajejo stilom neformalni odnos in segajo kar do naslednje teme »Swiss Mountaineering«, vrhnjega dela kolekcije, ki je namenjen pravim avanturistom, ki želijo raziskovati švicarske gorske pokrajine. Poudarek je na uporabi elementnih in funkcionalnih detajlih, kot so vrvice, trakovi in nepremočljive zadrge. Povečana je uporaba mešanic najlona in najlona, volne in flisa. Tretja tema »Digital Bohemian« predstavlja novi sodobni videz za ustvarjanje v domači pisarni.

Glavni prioriteti te linije sta mehkoba in udobje. Oblačila, kot so mlinsko oprana, naravno barvana, igrajo pomembno vlogo pri ustvarjanju kvalitete džersija, duvetina, pletenin in izdelkov iz jagenjčje volne.