STROKOVNO ZNANJE ZNAMKE RENAULT

Renault se z zadovoljstvom spet udeležuje mednarodne razstave »IAA Transportation« v Hannovru, štiri leta po njeni zadnji izdaji. Na razstavnem prostoru Renaulta bo prikazano celotno strokovno znanje na področju povsem električnega pogona, uporabljeno v lahkih gospodarskih vozilih.

  

Znamka je ta segment ustvarila pred več kot desetimi leti z začetkom prodaje električno gnanega Renaulta Kangooja leta 2011, prvega te vrste v tistem času, ki je še isto leto dobil priznanje »mednarodni dostavnik leta« (Van of the Year). Tudi Renault Master, drugi najbolje prodajani dostavnik z več kot tremi milijoni prodanih primerkov od leta 1980, ima že več kot pet let svojo električno različico, ki znamki že od začetka pomaga ohranjati prvo mesto na trgu električnih dostavnikov.

Danes Renault razkriva Trafic Van E-Tech Electric, prvo električno različico prodajne uspešnice Renault Trafic Van.

Enako, kot velja za ostale modele lahkih gospodarskih vozil, tudi pri tej električni različici ni bilo nobenih kompromisov v primerjavi z tistimi z motorjem z notranjim zgorevanjem, zato se ponaša z enako funkcionalnostjo, raznolikostjo in možnostjo predelav po potrebah kupcev. Renault Trafic Van E-Tech Electric je tako prevzel vse odlike, ki tvorijo temelj uspešnosti tega modela, katerega 2,2 milijona primerkov so od leta 1980 prodali v več kot 50 državah. V Evropi je med tremi najbolje prodajanimi lahkimi dostavniki (segmenta Van1). Ta furgon, zvest svojim genom, je idealen pripomoček za poklicne uporabnike zahvaljujoč velikemu tovornemu prostoru, prilagodljivosti in široki ponudbi različic. Vgrajeno ima novo varnostno opremo, moderno multimedijsko napravo ter razširjeno in izboljšano ponudbo pogonskih sklopov. Trafic Van E-TECH še naprej ponuja najboljše možnosti dolžine, prilagodljivosti in opremljenosti po osebnih potrebah v segmentu furgonov.

  • Na voljo je v dveh dolžinah (5,08 ali 5,48 metra) in dveh višinah (1,967 ali 2,498 metra).
  • V različicah furgon ponuja od 5,8 do 8,9 m3 velik prostor za tovor.
  • Na voljo je tudi v različici kabina s ploščadjo.
  • Dolžina tovornega prostora znaša do 4,15 metra (v daljši različici L2 z loputo za prevoz daljših predmetov v pregradni steni).
  • Poganja ga elektromotor z močjo 90 kW (120 KM), s katerim lahko vleče do 750 kilogramov težko prikolico in prevaža do 1,1 tone tovora.
  • Akumulator z zmogljivostjo 52 kW mu zagotavlja 240 kilometrov dosega po WLTP.
  • Za polnjenje akumulatorja novi Trafic Van E-Tech Electric ponuja tri vrste polnilnikov:
  • za enofazni izmenični tok (AC) z močjo 7 kW, ki je primeren za vse vrste polnjenja doma,
  • za izmenični tok (AC) z močjo 22 kW za hitro polnjenje na javnih polnilnih mestih in
  • za doplačilo polnilnik za enosmerni tok (DC) moči do 50 kW za hitro polnjenje na avtocestah.

Lani je Renault razkril na osnovi modela Trafic izdelan razstavni prototip Hippie Caviar Hotel kot odgovor na naraščajočo željo po pobegu, dejavnostih na prostem in uživanje v idiličnem naravnem okolju z vsemi storitvami hotela s petimi zvezdicami.

Danes Renault razkriva drugo dejanje svoje strategije izdelkov za prosti čas z razstavnim prototipom Hippie Caviar Motel.

Ta je nastal s predelavo modela novi Kangoo L2 E-Tech Electric in je zavetišče na kolesih, prilagodljivo in dinamično, namenjeno pustolovcem in športnim navdušencem, ki se odpravljajo v naravna prostranstva. Hippie Caviar Motel je zasnovan kot bazni tabor, ki ga je zelo lahko premikati z enega kraja na drugega zahvaljujoč dosegu 285 kilometrov, poleg tega pa lahko v samo 30 minutah polnjenja pridobi dovolj energije za novih 170 kilometrov pustolovskih poti. Elektromotor z močjo 90 kW (120 KM) z energijo oskrbuje akumulator zmogljivosti 45 kWh, ki se ga lahko polni na hitrih polnilnih mestih z enosmernim tokom (DC) moči 80 kW. Niz domiselnih shranjevalnih mest omogoča pospravljanje športne opreme v notranjščini in zunanjščini vozila. Ogromno panoramsko strešno okno omogoča uživanje pod zvezdami na udobni postelji, ki nastane z preobrazbo sedežne klopi. Nosilca na strehi omogočata prevoz smuči in druge opreme.

Povsem električno gnani razstavni prototip se povsem sklada z Renaultovo strategijo zmanjševanja ogljičnih izpustov skozi celoten življenjski cikel avtomobila zahvaljujoč uporabi materialov, ki so že reciklirani in zmožni recikliranja, kot so obloga armaturne plošče iz plute in talna obloga iz recikliranih pnevmatik.