STE PRIPRAVLJENI NA PRIHODNOST?

Potem ko je Little Simz pred kratkim napovedal novo izdajo, je amsterdamski kolesarski inovator VanMoof uradno predstavil svoja e-kolesa naslednje generacije. Nova modela, ki so jih poimenovali S5 in A5, predstavljata vrsto tehničnih novosti, pa tudi napredek v smislu prevoza tovora in dostopnosti.

  

Vodja industrijskega oblikovanja VanMoof Marjolein Duen je v izjavi pojasnil, koliko dela je bilo vloženega v nove modele, hkrati pa je serijo 5 opisal kot “najbolj vznemirljiva e-kolesa, ki jih je kadar koli vozil”. “Po dveh letih nenehnega truda in upoštevanja povratnih informacij voznikov so bili dodelani do popolnosti,” pravi Duen. “Obstaja 256 po meri oblikovanih delov, zaradi katerih so to naša najbolj vozna, najbolj intuitivna in varna e-kolesa doslej.”

Tako S5 kot A5 imata izjemno tih motor, baterijo za dolge dosege in zmogljiv ojačevalnik, kar skupaj zagotavlja izboljšano izkušnjo vožnje. Poleg tega sta obe e-kolesi opremljeni tudi z nadgrajeno elektroniko, ponovno razvitim senzorjem navora in menjalnikom Gen 5 E-shifter, ki se odzove na voznikovo gibanje.

Čeprav je večina tehnologije pri obeh kolesih enaka, je glavna razlika v okvirih. S5 je posodobitev VanMoofovega značilnega ravnega okvirja – tokrat z manjšimi kolesi –, ki zagotavlja visok položaj pri vožnji, pri A5 pa je VanMoof uporabil kotni okvir za širšo dostopnost, z nižjo pedalo za lažje stopanje in izstopanje. A5 je zasnovan tudi za prevoz tovora skoraj enakovrednega majhnemu mestnemu avtomobilu.

“Naša kolesa Gen 5 so ustvarjena z mislijo na širše občinstvo,” nadaljuje Duen. »Za mnoge ljudi bo to njihova prva izkušnja z e-kolesom, zato smo jih naredili zelo dostopne za neizkušene voznike. Želimo, da so naša kolesa popolno orodje za mestno vožnjo, prostor za tovor pa je bistven del te vsakodnevne uporabe.” Predstavitev koles naslednje generacije približuje VanMoof ambiciji preoblikovanja mest in redefiniranja mestnih potovanj. “Odprli bodo mesta ter podirali ovire, da bo kolesarjenje postalo privzet način gibanja po mestu,” zaključuje Duen. “Zasnovali smo jih tako, da se počutite zelo lagodno, ko se gibljete od točke A do točke B.”

VanMoofova modela S5 in A5 sta na voljo v sivi barvi. Kolesa so na voljo po ceni 2500 EUR, več informacij pa spodaj.