STALNA PRAKSA

Ballyjeva kolekcija pomlad/poletje 2022 z imenom Art of Utility na novo interpretira elegantno obutev s svobodo gibanja in lahkotnostjo za prihodnost, v kateri je umetnost oblačenja sinonim za udobje in vsestranskost.

  

Ta prilagojena, sodobna kolekcija nas pripravi do tega, da za svojo omaro izberemo manj kosov višje kakovosti in jih nosimo na intuitiven ter naraven način, kar ustvarja močno in intimno povezavo med obutvijo in lastnikom. Elegantni slovesni čevllji bodo vašim stopalom nudili toplo zaščito pred zunanjimi vplivi in občutek pripadnosti ne glede na situacijo. Kot se za znamko Bally spodobi, pa je v središču pozornosti vrhunska izdelava s prefinjenimi tehnikami in obrtniškimi detajli, vključno z usnjenimi dodatki in vzorci ter drugimi poudarki. Za kolekcijo pomlad/poletje 2022 tako kapsulna kolekcija moških slovesnih čevljev Scribe predstavlja novo smer oblikovanja, začenši z uniseks modelom Outline, večnamenskimi čevlji Tread in mokasini Cologny s podrobnostmi 1851. Vse podloge za superge so GRS – certificirane in izdelane iz recikliranih plastičnih steklenic, usnje pa je pridobljeno iz usnjarn, ki jih je certificirala Leather Working Group, skupina blagovnih znamk, trgovcev na drobno, proizvajalcev izdelkov ter usnja, dobaviteljev kemikalij in tehničnih strokovnjakov, ki so sodelovali pri razvoju protokola za skrbništvo nad okoljem posebej za usnjarsko industrijo.

BOLJŠA PRIHODNOST

Ballyjev nenehni dialog med inovacijami in tradicijo ohranja naravne procese ustvarjanja in izdelave pri življenju, seveda pa ima ob vsem tem trajnost ključno vlogo tudi v kolekciji S/S 2022. Povečanje števila materialov, kot so ekološke tkanine in usnjene alternative z Ballyjevega seznama prednostnih materialov, ki združujejo naravna, celulozna in sintetična vlakna, kaže na zavezanost bolj odgovornemu pridobivanju materialov. Ta pristop se razteza skozi celoten proizvodni proces, od kmetovanja in predenja do barvanja. Na podlagi bolj ekološko ozaveščenih integracij v zadnjih dveh sezonah Art of Utility vsebuje naravna botanična barvila iz lesa, poleg preoblikovane tkanine, recikliranega bombaža in regeneriranega usnja.