SREDIŠČE BRILJANCE

Ob praznovanju četrt stoletja od ustanovitve, Chopard Manufacture predstavlja svojo prvo jumping-hour uro LUC Quattro Spirit 25. V 40-milimetrskem ohišju z značilnimi elegantnimi linijami kolekcije LUC, izdelanim iz etičnega 18-karatnega rožnatega zlata, se skriva inovativno in ultra-sofisticirano gibanje LUC 98.06-L s štirimi sodi, ki temeljijo na ekskluzivni tehnologiji Chopard Quattro, ki omogoča do osem dni rezerve moči. Zaradi tega je LUC Quattro Spirit 25 ena redkih tovrstnih ur s tako stopnjo avtonomije. Od mehanizma do bele emajlirane številčnice Grand Feu, celotna urarska kreacija, izdana v 100-delni omejeni seriji, je izdelana v hiši.

  

Zbiralci po vsem svetu pa izredno cenijo tovrstne urološke zaplete, saj ti združujejo enostavno a elegantno zasnovo s tehnično drznostjo, značilno za L.U.C. K impresivnosti pripomore tudi ohišje iz etično pridobljenega 18-karatnega rožnatega zlata, ki združuje tradicijo in sodobnost ter ponuja zaobljene oblike, ki jih navdihujejo lovska ohišja žepnih ur, ki jih je nekoč oblikoval Louis-Ulysse Chopard.

Mehanizem L.U.C 98.06-L je še posebej cenjen zato, ker velja za enega redkih v tej kategoriji ur z veliko porabo energije, ki ponuja do osem dni rezerve moči. Zahvaljujoč štirim serijsko spojenim sodom, ki temeljijo na edinstveni tehnologiji Chopard Quattro, LUC Quattro Spirit 25 ohranja rezervo nad 190 urami kljub količini energije, ki je potrebna za vrtenje urnega diska.

Ura, enako plemenita tako znotraj kot zunaj, pa prikazuje čas na čisto beli številčnici, ki jo je v celoti izdelal mojster Artisan hiše Chopard Manufacture zadolžen za emajliranje. Ta številčnica Grand Feu, nameščena na »etični« podlagi iz 18-karatnega rožnatega zlata, je večkrat žgana pri zelo visokih temperaturah (820°C), nato pa deležna rahlega polirnja, s čimer pridobi nežno kupolast videz, ki ustvarja edinstvene svetlobne učinke. Z uporabo črnih emajlov Artisan nato uporabi isti postopek za reprodukcijo logotipa “L.U.CHOPARD” skupaj z železniškim tirnim krogom in arabskimi številkami, ki označujejo minute. Ure se prikažejo skozi odprtino, ki je nameščena ob 6. uri, kar zagotovi, da minutni kazalec ne zakrije pogleda na spremembo ure, ki se zgodi v trenutku. Okvir iz rožnatega zlata poudarja treznost velikih črnih arabskih številk, ki prikazujejo ure na belem ozadju. Potrpežljivost, doslednost in natančnost so bili bistveni za ustvarjanje te emajlirane številčnice. Integracija te umetniške obrti dokazuje željo sopredsednika Choparda Karla-Friedricha Scheufeleja, da bi Chopard Manufacture postal središče odličnosti, posvečeno tradicionalnemu strokovnemu strokovnemu delu.