ŠPORTNA ZMOGLJIVOST NOVE DOBE

Mercedes-Benz je ponudil prvi pogled na svoj prihajajoči Vision AMG performance EV, ki svojim strankam in oboževalcem ponuja vpogled v povsem električno prihodnost Mercedes-AMG.

  

Štirivratni coupe opredeljujejo dolga medosna razdalja in tekoče linije z ostro izklesanim nosom v obliki morskega psa, žarometi v obliki zvezde, močnimi rameni, masko značilno za AMG in značilnim aktivnim spojlerjem.

Epska razmerja avtomobila temeljijo na 22-palčnih kolesih, ki jih poganja inovativni motor Axial Flux hčerinske družbe YASA v lasti Mercedes-Benza. Zaradi nove silikonsko-anodne baterije, razvite v sodelovanju s podjetjem Sila Nanotechnologies, Mercedes ocenjuje, da bodo avtomobili nudili od 20 do 40 odstotkov večjo zmogljivost polnjenja kot tradicionalne litij-ionske, ki jih najdemo v današnjih električnih avtomobilih. Vse komponente pogona so izdelane v celoti iz ničle, kar spada pod novo namensko platformo AMG.EA proizvajalca, ki je trenutno v razvoju za Mercedesove nove popolnoma električne zmogljive modele.

Dirkaška livreja in vizualni detajli Vision AMG so neposredna referenca na uspešno ekipo Mercedes-AMG Petronas F1, kar je razvidno iz njegove srebrne barve, zelenih poudarkov Petronas, izpostavljenih ogljikovih vlaken in zvezdastih vzorcev na ramenih in zadnjih blatnikih. Vision AMG, zasnovan kot funkcionalen športni avtomobil, bo s inteligentno oblikovano notranjostjo ponujal tudi veliko prostora za do štiri potnike.