SPLOH OBSTAJA MOČNEJŠA ČRKA?

Dirkaška divizija BMW Motorsport GmbH, ki je bila prvotno ustvarjena za okrepitev BMW-jevega motošportnega programa v šestdesetih in sedemdesetih letih prejšnjega stoletja, je bila skozi svojo bogato zgodovino odgovorna za nekatere najbolj slavne cestne avtomobile vseh časov. Oddelek M je bil uradno ustanovljen maja 1972 s 35 zaposlenimi, v želji po dopolnitvi portfelja cestnih vozil s posebej izboljšanimi modeli. Do leta 1988 je podjetje naraslo na 400 zaposlenih in hitro postalo temeljni del prisotnosti BMW na trgu. 1972 ste rekli? To je 50 let nazaj! Vse najboljjše, BMW M!

  

Eden od načinov proslavljanja nemškega velikana je tudi izdaja BMW M 50 Jahre, ki temelji na trenutni generaciji najuspešnejše serije modelov v zgodovini BMW M GmbH.

Po vsem svetu sta oznaki modelov BMW M3 in BMW M4 sinonim za visoko zmogljivost v premium segmentu srednjega razreda, modele edition pa poganja šestvaljni motor z močjo do 510 KM, tehnologijo M TwinPower Turbo in izredno zmogljivostjo pri visokih vrtljajih. Odvisno od različice modela se njegova moč prenaša na zadnja kolesa prek 6-stopenjskega ročnega menjalnika ali 8-stopenjskega menjalnika M Steptronic s tehnologijo Drivelogic ali pa se s tehnologijo M xDrive popolnoma variabilno porazdeli na vsa štiri kolesa.

Ekskluzivni značaj modelov edition je rezultat tržno specifične konfiguracije z edinstvenimi oblikovnimi značilnostmi in strogo omejenim številom enot. Na ta način nastajajo fascinantne redkosti za najpomembnejše avtomobilske trge po vsem svetu. Za zunanjo lakiranje vozil serije se ponovno uporabljajo barve iz zgodovine BMW M GmbH, ki opredeljujejo slog. Te dopolnjujejo kovana platišča M v podobno ekskluzivni barvni shemi in vpadljivi poudarki v notranjosti. Oglejte si vozilo v zgornji Instagram galeriji in se pridružite praznovanju…