SOS ČIŠČENJE STANOVANJA 😈

V življenju vsake osebe pride čas, ko se je potrebno sprijazniti in poprijeti za čistila. Čiščenje v sili je tisto čiščenje, ki ga opravite, ko so obiski napovedani čez manj kot eno uro. Res je, da ne morete storiti veliko, vendar morate vseeno vložiti nekaj truda, če želite, da vas bo dekle – ali fant – sploh še kdaj pogledalo, kaj šele kaj več. Preveč energije ste porabili za razmišljanje o kreativnem odgovoru na “hahaha”, da bi zmenek pri vas doma padel v vodo zaradi razmetanega stanovanja. Če nekdo pride na obisk, je 20 minutno hitro čiščenje najmanj, kar lahko storite. Medtem, ko bodo ženske na eno oko zamižale glede dekorja, ne bodo spregledale plastenke, ki leži sredi dnevne sobe. Čiščenje v sili pa ne pripomore k ničemer, če ne razdelate prostorov po pomembnosti. Torej, katera soba je najbolj razmetana, kje bomo preživeli največ časa?

KORAK 1 – TOALETA

Začnite s straniščem: splaknite ga. Vsi bi radi verjeli, da ljudje, ki pozabijo splakovati stranišča do zmenka sploh ne pridejo, zato tega koraka na seznamu za čiščenje v sili nimajo, vendar se to res zgodi. In ko živite sami, boste morda vsake toliko časa na to pozabili. Kdo ve. Hitro preverite, saj veste, za vsak slučaj!

KORAK 2 – KUHINJA

Če imate pomivalni stroj, vso umazano posodo vrzite vanj, četudi jo boste pozneje morali vzeti ven, da jo predhodno operete. Tudi samo zlaganje v umivalnik je boljše kot nič. Umivalnik napolnite z vodo, dodajte milo. Pustite, da se posoda namaka, medtem ko opravljate druga opravila. Če imate čas za dejansko pomivanje posode, super. Z namakanjem se boste znebili vsaj vonja po stari hrani, kar je za začetek čisto dovolj.

KORAK 3 – PREOSTANEK SANITARIJ

Pojdite nazaj v kopalnico. Za večino moških je kopalnica vrhunec razmetanosti, zato se skoncentrirajte. Na stojalo položite toaletni papir, ali pa kar dve rolici, saj veste, gosti prihajajo. Izpraznite koš za smeti v kopalnici. Če nimate kopalniškega koša za smeti, pokličite prijateljico ali prijatelja in ji/mu sporočite, da se nocoj ne morete družiti, saj absolutno niste pripravljeni na zmenek pri vas doma. Nato zamenjajte brisačo za roke in poskrbite za sveže milo. Ženske si po uporabi kopalnice dejansko umijejo roke, zato si ne želimo, da si roke briše z brisačo s katero smo si prej obrisali… Če v kopalnici ne vidite dlak, zaprite zaveso za tuširanje in gremo naprej!

KORAK 4 – SPALNICA

Ahhh spalnica. Kraj, kjer se nekega dne lahko zgodi čarovnija! Spalnico morate vedno očistiti, še posebej, če imate sostanovalce. Očistite svojo sobo! Najprej odstranite vse smeti iz spalnice, če vaš prijatelj ali prijateljica med druženjem na postelji najde zdrobljen čips, se bo najbrž kar hitro pobral/a. Pospravite tudi vseh 14 kozarcev vode, ki ste jih nabrali v preteklem četrtletju, in jih položite v kup posod, ki ste ga pripravili na začetku. Stara hrana in smeti so gnusni in nihče se ne bo želel stiskati z vami, če bo ob tem zrl v star kos pice. Potem preprosto položite vsa oblačila v košarico za perilo in zamenjajte posteljnino.

KORAK 5 – SMETI

Temeljito preglejte svoj dom. Ni potrebe po sesanju prahu ali čem podobnem, če pa vidite smeti, jih zavrzite. Da, tudi vse vaše polprazne steklenice piva. Vrzite jih stran. Nazaj v kuhinjo! Odnesite smeti, odprite hladilnik in preverite, če diši. Če temu ni tako, potem zavrzite tisto dva tedna staro vrečko pomladne zelenjave, ki ste jo kupili z najboljšimi nameni.  Če še vedno smrdi in res ne morete najti vira, prižgite svečo ali uporabite drugo dišavo. V tem trenutku je za kaj drugega prepozno, vaša ljubezen je že skoraj tu!

Pa srečno! 😉