SONYJEVA REVOLUCIJA NA PODROČJU BREZŽIČNIH SLUŠALK

Sony z novimi, resnično brezžičnimi slušalkami LinkBuds predstavlja nov način istočasnega uživanja v priljubljeni glasbi in pomembnih življenjskih trenutkih. Z njimi ste lahko ves čas povezani in v stiku z okoljem, za kar gre zahvala odprti obročasti zasnovi, ki omogoča prehajanje zvoka iz okolja, majhnim dimenzijam in odličnemu prileganju ter kristalno čistemu zvoku in visoki kakovosti klicev. Z edinstveno obliko slušalk LinkBuds ter z vgrajenimi tehnologijami zaznavanja in prostorskega zvoka je Sony v sodelovanju s partnerji omogočil nova zvočna doživetja na področjih, kot so igranje v obogateni resničnosti, novi načini dela od doma, navigacija z obogateno zvočno resničnostjo in hiter dostop do glasbe.

  

Vsi vaši svetovi so zdaj vedno povezani

Slušalke LinkBuds imajo edinstveno odprto obročasto obliko, ki omogoča, da se kadar koli povežete z zunanjim svetom, ne da bi morali pri tem žrtvovati svoje doživetje poslušanja. Novo razvit obročasti zvočnik slušalk ima membrano na sredini odprto, kar zagotavlja prehajanje zvoka iz okolice. Med klici boste tako zlahka slišali, če bo kdo v okolici izgovoril vaše ime, med poslušanjem glasbe pa se boste lahko neovirano pogovarjali s prijatelji. S takšno novo zasnovo so slušalke LinkBuds popoln spremljevalec za različne situacije in opravila, kot so delo od doma, igranje iger, poslušanje glasbe in še mnogo drugega. Zaradi izjemno majhnih dimenzij in ergonomske zasnove vam jih nikoli ne bo treba izklopiti. Kakšna mojstrovina je uspela Sonyjevim inženirjem, priča podatek o teži slušalk, ki znaša približno štiri grame. Za razliko od običajnih ušesnih slušalk je zaščitna površina, ki prekriva membrano zvočnika, vgrajena v ohišje, kar prihrani prostor. Celotna oblika slušalk je bila medtem zasnovana s pomočjo obsežne zbirke podatkov o oblikah ušes, ki jo Sony dopolnjuje že vse od leta 1982, ko je predstavil prve slušalke na svetu, ki se vstavijo v uho. Ko si jih boste nadeli, boste komaj občutili, da jih nosite, zato bodo postale vaš popoln spremljevalec za ves dan, dan za dnem.

Kristalno čist zvok

Vaši klici so zdaj lahko brez šumov, pogovor pa kristalno čist. Slušalke LinkBuds so opremljene s tehnologijo natančnega zajema zvoka, ki izvaja napredno obdelavo zvočnega signala. Sonyjev algoritem za zmanjševanje šumov je bil razvit s pomočjo umetne inteligence in strojnega učenja, pri čemer je bilo uporabljenih več kot 500 milijonov glasovnih vzorcev. Rezultat sta učinkovito odpravljanje šumov iz okolja in jasnejši zvok pogovora. Slušalke LinkBuds vam tako omogočajo, da slišite sogovornika, tudi ko ste v hrupnem okolju. Z njimi lahko uživate v visoko kakovostnem zvoku, ne glede na to, kaj vse se tisti trenutek dogaja okrog vas. Zahvaljujoč tehnologiji digitalne izboljšave zvoka DSEE (Digital Sound Enhancement Engine) bo vaše doživetje poslušanja zaznamovano z visoko kakovostjo zvočne slike. Sonyjev integrirani procesor V1 poskrbi za reprodukcijo vseh podrobnosti glasbe z minimalnim popačenjem, kar ustvarja osupljivo pristno doživetje zvoka. Vaši priljubljeni izvajalci bodo tako vedno zveneli odlično. Posebej zasnovan zvočnik slušalk premera 12 mm pa zagotavlja bogat in dobro uravnotežen zvok. Prilagodljivo upravljanje glasnosti ob tem samodejno optimizira glasnost poslušanja glede na to, kje se nahajate, in omogoča, da se glasba popolnoma zlije z vašim okoljem. Na ta način lahko priljubljene skladbe poslušate z udobno glasnostjo in v raznolikih okoljih, kar še dodatno izboljša doživetje poslušanja z odprtimi slušalkami.

Za lažji vsakdan

Sony z novimi slušalkami še bolj kot kdaj koli olajšuje povezovanje vaše izbrane glasbe s svetom, ki vas obdaja – medtem ko s pametnimi funkcijami ves čas ostajate povezani. Naj vas njihova velikost ne zavede. Slušalke LinkBuds so majhne in enostavne za uporabo, toda polne naprednih funkcij. S širokim območjem zaznavanja gest je celotno upravljanje na dosegu vaših prstov. Z dvakratnim ali trikratnim približanjem prsta lahko predvajanje prilagodite svojim željam, pri čemer se vam sploh ni treba dotakniti samih slušalk. Slušalke LinkBuds so tukaj, da vam pomagajo, ne glede na to, kje ste in ali imate v tistem trenutku polne roke. S funkcijo Speak-to-Chat lahko samodejno prekinete predvajanje glasbe, ko se začnete z nekom pogovarjati. In ko je pogovora konec, se predvajanje glasbe znova samodejno nadaljuje brez kakršnega koli upravljanja s prsti. S tem pa seznama praktičnih funkcij še ni konec. Slušalke LinkBuds vam nudijo prostoročno pomoč, ko potrebujete informacije ali želite nastaviti opomnik, ko se želite povezati s prijatelji in še mnogo drugega. Samo vklopite svojega priljubljenega glasovnega pomočnika in izrecite “OK Google” ali “Alexa”.

Enostavno povezovanje Bluetooth s funkcijama Fast Pair in Swift Pair

Slušalke LinkBuds podpirajo uporabno Googlovo funkcijo Fast Pair, ki omogoča preprosto povezovanje z napravami Android. Poleg tega lahko tudi poiščete mesto, kjer ste nazadnje pustili slušalke. Funkcija Swift Pair medtem pohitri in olajša povezovanje slušalk LinkBuds s prenosnim, namiznim ali tabličnim računalnikom z operacijskim sistemom Windows 11 ali Windows 10. Ob tem je prvič omogočen način delovanja, ko slušalke preprosto vzamete iz škatlice, na zaslonu naprave pa se samodejno prikaže pojavno okno za vzpostavitev povezave. Ne glede na to, kje ste, jih boste torej lahko enostavno brezžično povezali z drugo napravo, ki podpira Bluetooth.

Hiter dostop do vaše priljubljene glasbe

S funkcijo za hiter dostop Quick Access lahko slušalke LinkBuds nastavite tako, da s preprostim zaporedjem gest vklopite nadaljevanje predvajanja glasbe ali drugih vsebin prek storitve Spotify – brez vsakršnega dotikanja pametnega telefona.

Bogatejša izkušnja, ki spodbuja raziskovanje okolice s storitvijo Microsoft Soundscape

Slušalke LinkBuds nudijo napredne možnosti, povezane s storitvijo Microsoft Soundscape. Odprta oblika slušalk omogoča, da slišite zvočne svetilnike ter izgovorjena imena stavb in križišč skupaj z naravnim zvokom iz okolja. Kompas / žiroskop v slušalkah medtem zaznavata smer vašega gibanja in vam omogočita, da slišite zvok s cilja – brez dotikanja pametnega telefona.

»Microsoft Soundscape je inovativna zvočna tehnologija in izvrsten primer naših prizadevanj, kako vsakomur omogočiti, da doseže več,« je dejal Peter Lee, podpredsednik Microsoftovega oddelka za raziskave in inkubacije. »Med sodelovanjem s Sonyjem, kjer smo povezali storitev Soundscape s slušalkami LinkBuds, smo ugotovili, da premišljena zasnova slušalk izboljšuje doživetje, ki ga uporabnikom prinaša Soundscape. Ljudem omogoča, da so bolj pozorni na svojo okolico, hkrati pa jih te slušalke spodbujajo, da se odpravijo ven ter uživajo v popolni prostoročni izkušnji in ne zamudijo ničesar. Vse to je šele začetek in že zdaj smo navdušeni nad sodelovanjem s Sonyjem in tem, kako se naše tehnologije dopolnjujejo ter vnašajo dodano vrednost v življenje tako na osebnem kot na poklicnem področju.«

Sony veliko pozornost namenja trajnosti

Sony je slušalke LinkBuds oblikoval ne samo z mislijo na videz, temveč tudi z mislijo na okolje. Te edinstvene slušalke in škatlica za polnjenje so izdelane iz recikliranih plastičnih materialov, njihova embalaža pa je popolnoma brez plastike.

Vaše slušalke za vsak dan

Slušalke LinkBuds so idealne za vsakodnevno uporabo. Zahvaljujoč odpornosti na vodo po standardu IPX4 vas pljuski in znoj ne bodo ovirali pri poslušanju priljubljenih skladb. Poleg tega lahko z enim polnjenjem uživate v poslušanju ves delovni dan. V samih slušalkah je shranjene dovolj energije za 5,5 ure poslušanja, za dodatnih 12 ur pa še v elegantni in kompaktni škatlici za njihovo shranjevanje in polnjenje. In če se kdaj zgodi, da se življenje odvija (pre)hitro in ste v naglici, si boste s samo 10-minutnim polnjenjem zagotovili do 90 minut predvajanja.

Obkrožite se z glasbo iz vseh smeri

Slušalke LinkBuds vključujejo tehnologijo 360 Reality Audio, s katero lahko svojo najljubšo zabavo doživite na povsem nov način. Glasbo boste z njo občutili tako realistično, kot če bi sedeli v prvi vrsti koncerta v živo ali stali poleg izvajalca v snemalnem studiu.

Sporočilo Sonyjevih partnerjev

Slušalke LinkBuds, ki povezujejo spletni in fizični svet, omogočajo in bodo omogočale dostop do različnih storitev za boljša in nova doživetja zvoka. Preberite, kaj sporočajo nekateri Sonyjevi strateški partnerji.

»Naši izdelki – Ingress, Pokémon GO in Pikmin Bloom – vključujejo obogateno resničnost in igranje v resničnem svetu, s čimer ustvarjajo zabavo in navdihujoče doživetje za našo skupnost igralcev. Zvok je pomemben del vsake izkušnje zabave, še zlasti tam, kjer se uporabniki odpravijo raziskovati na prosto. Zato smo navdušeni, da smo se povezali s Sonyjem ob predstavitvi slušalk LinkBuds, ki naši skupnosti igralcev prinašajo vseobsežno zvočno izkušnjo resničnega sveta,« je povedal Archit Bhargava, direktor produktnega marketinga v podjetju Niantic, Inc.

»V podjetju Spotify si vedno prizadevamo ustvariti najboljšo in najpopolnejšo izkušnjo poslušanja za vsak trenutek,« poudarja Sten Garmark, podpredsednik oddelka za izkušnjo uporabnikov pri podjetju Spotify. »Skupaj s Sonyjem smo navdušeni nad funkcijo Spotify Tap v novih slušalkah EarBuds, ki uporabnikom omogoča, da se takoj prepustijo glasbi ali poskusijo nekaj novega s preprostim upravljanjem z gestami.«