SONY, TEHNOLOGIJA IN ČUSTVA

Sony letos razstavlja na sejmu CES 2022, ki se je 5. januarja začel v Las Vegasu v ameriški zvezni državi Nevada ter v digitalni obliki prek spleta.

  

Poslanstvo podjetja Sony je »z močjo ustvarjalnosti in tehnologije napolniti svet s čustvi«. S korporativno usmeritvijo »približati se ljudem« podjetje ustvarja nove vrednote, s katerimi se želi približati ustvarjalcem in uporabnikom ter jih navdajati s čustvi. Kenichiro Yoshida, predsednik in izvršni direktor Sonyja, je na novinarski konferenci 4. januarja pred odprtjem sejma dejal: »V minulih dveh letih, ki sta bili polni izzivov, smo utrdili pomen našega poslanstva. Ljudem želimo omogočiti, da se še bolje povežejo z drugimi, ki imajo enaka zanimanja, ter da v svojih skupnostih ustvarijo močnejše vezi.« Nato je predstavil tehnologije in iniciative, ki podpirajo ustvarjalce, kot je denimo novi album “30” pevke Adele, in spregovoril o ‘virtualni produkciji’, ki podira omejitve na področju videoprodukcije, Sonyjev profesionalni dron “Airpeak”, ki spodbuja ustvarjalnost, ter najnovejši pametni telefon Xperia PRO-I.

Naslednji je na oder stopil Tom Rothman, vodja in izvršni direktor Sony Pictures Entertainment Motion Picture Group, ki je spregovoril o projektu PlayStation Productions oziroma sodelovanju med družbama Sony Pictures Entertainment in Sony Interactive Entertainment s ciljem ustvarjanja filmskih in televizijskih vsebin za PlayStation. Tom Holland, ki nastopa v filmski adaptaciji akcijsko-avanturistične igre Uncharted – nastala je pod taktirko studia PlayStation Productions – in Neil Druckmann, sodirektor studia za razvoj iger Naughty Dog, sta podrobneje predstavila pomen sodelovanja.

Zatem je Jim Ryan, predsednik in izvršni direktor družbe Sony Interactive Entertainment,  najavil novo generacijo sistema virtualne resničnosti »PlayStation VR2« in nov krmilnik »PlayStation VR2 Sense controllers«, ki bosta v svetu iger ustvarila popolno izkušnjo, kot je še ni bilo. Prav tako je najavil tudi najnovejšo stvaritev serije »Horizon«, poimenovano »Horizon Call of the Mountain«, ki je po vsem svetu požela velik uspeh ter bo ekskluzivno na voljo v okolju virtualne resničnosti »PlayStation VR2«.

Na oder je nato znova prišel Yoshida. Izpostavil je tehnologijo za sledenje družbe Hawk-eye Innovations iz skupine Sony ter Sonyjevo sodelovanje z nogometnim klubom Manchester City na področju ustvarjanja nove generacije skupnosti navijačev v virtualnih prostorih. Svojo predstavitev je zaključil s pregledom napredka in pogledom v prihodnost, kjer je še posebej izpostavil iniciativo VISION-S, katere cilj je prispevati k evoluciji mobilnosti. Ob tem pa poudaril, da je Sony dobro pozicioniran kot kreativno podjetje za zabavo, ki uspešno definira mobilnost, za prihajajočo pomlad pa napovedal, da bo Sony ustanovil operativno podjetje “Sony Mobility Inc”, s katerim namerava raziskati tudi vstop na trg električnih vozil.