SONY HX90 IN ZH8, IZJEMNE PODROBNOSTI NA 8K ZASLONU

Sony je naznanil prihod novih televizorjev XH90 4K HDR Full Array na trgovinske police. Televizor XH90 srednjega razreda združuje Sonyjevo nezamenljivo kakovost slike, domiselno zasnovo zvoka in enostavno uporabo ter se ponaša kot odličen spremljevalec za prihajajoče igralne konzole nove generacije. Televizor XH90 vključuje Sonyjevo vrhunsko tehnologijo Full-Array z lokalnim zatemnjevanjem in poudarjanjem, ki dinamično spreminja količino svetlobe na posameznih delih zaslona glede na predvajano vsebino. Rezultat je dramatično povečanje kontrasta in svetlosti slike. Z natančnim uravnoteženjem svetlosti po celotnem zaslonu postanejo temni prizori še temnejši in svetli prizori še svetlejši – natanko tako, kot si je zamislil ustvarjalec.

Odličen zvok televizor XH90 dosegajo s pomočjo tehnologije Acoustic Multi-Audio™ (pri modelih z zaslonom velikosti 65” in več), ki vključuje dva visokotonca za pozicioniranje zvoka na zadnjem delu televizorja, zato zvok sledi dogajanju na zaslonu in zagotavlja izjemno doživetje gledanja. Dodatno je tukaj še nova zvočniška enota X-Balanced Speaker, ki združuje jasen zvok in elegantno oblikovno zasnovo. Poskrbljeno je tudi za prihajajočo novo generacijo igralnih konzol. Modeli  XH90 namreč podpirajo ločljivost 4K s 120 sličicami na sekundo in hiter odzivni čas prek vhodov HDMI ─ vse za maksimalno zmogljivost in vrhunsko igralno izkušnjo. Tudi novi XH90 prinašajo očem gledalcev natančno to, kar so si zamislili ustvarjalci vsebin, in sicer z načinom Netflix Calibrated. Način je bil posebej razvit za Netflixove izvirne vsebine in reprodukcijo kakovosti slik na televizijskem zaslonu, ki je enakovredna kakovosti studijskega izvirnika. Netflix Calibrated Mode zvesto sledi viziji in namenom ustvarjalca.

Serija XH90 se ponaša s funkcijo Android TV in storitvijo Google Assistant, trgovino Google Play in vgrajenim Chromecastom, ki nudi uporabnikom enostaven dostop do vsebin, storitev in naprav preko svoje široke platforme. Sonyjevi originalni meniji uporabniškega vmesnika in glasovni ukazi so ravno tako izboljšani za boljšo vsakodnevno uporabo. Z napravami, ki so združljive s storitvama Google Assistant3 in Amazon Alexa lahko predvajate in upravljate videoposnetke z Youtuba z Google Home ali zamenjate program in glasnost z napravami, ki podpirajo Amazon Alexo. Z Apple® AirPlay® 2 lahko uporabniki predvajajo filme, glasbo, igre in svoje fotografije na televizorju iz naprav iPhone®, iPad® ali Mac®. Tehnologija Apple HomeKit™ pa zagotavlja enostaven in varen način za upravljanje televizorja preko naprav iPhone®, iPad® ali Mac®.

Cena in razpoložjivost

Televizorji XH90 4K HDR Full Array bodo pri evropskih prodajalcih na voljo konec maja. V Sloveniji bosta modela dimenzij 55” in 65” na voljo prvi teden junija, drugi teden pa dimenziji 75” in 85”. Za informacije o ceni obiščite spletno stran http://www.sony.si/.