SODOBEN IN IZRAZITO ŠPORTEN VIDEZ

Čeprav je morda hiša Breguet znana predvsem po velikem vplivu na urarstvo in svojih ikoničnih zbirkah ur, je ime Breguet povezano tudi v svetu letalstva. Louis Charles Breguet, prapravnuk Abrahama-Louisa Bregueta, je bil eden od velikih pionirjev na tem področju, hiša Breguet pa je zaslovela z letalskimi kronografi Type XX. Danes Breguet svojo izjemno zbirko dopolnjuje z novim, izrazito športnim in modernim modelom, kronografom Type XXI 3815.

  

Ta različica omejene izdaje označuje novo poglavje v zgodovini tega ikoničnega letalskega kronografa, model Type XXI 3815 pa bo postal sodoben dvojnik prejšnji izdaji v starinskem slogu, Type XXI 3817, ki je bila predstavljena leta 2016. Novi model ima 42-milimetrsko ohišje iz titana, kovine, znane po protikorozijskih lastnostih in lahkotnosti na zapestju. Nova ura je okrepljena z vodoodpornostjo do 100 metrov, navojno krono in zaključkom, ki izmenjuje polirane in satenirane površine. Dvosmerni okvir, prav tako izdelan iz titana, je opremljen s kontrastno črno lakirano 60-minutno lestvico, ki izboljšuje sodoben videz te izdaje. A spremembe se tu ne končajo. Kronograf Type XXI 3815 ponuja črno številčnico, katere moderen značaj in športni duh poudarja uporaba živih barv, zelene ali oranžne, ponuja pa tudi stranska prikazovalnika ob 3. oziroma 9. uri.

Seštevalec minut kronografa je postavljen v sredino, prav tako seštevalec sekund. Bistveni element te kolekcije, mehansko samodejno gibanje, je opremljen s funkcijo flyback, ki vključuje najnovejše tehnologije, ki jih je uvedla hiša Breguet, kot sta silikonski izhod in uravnotežena vzmet. Zadnji del ohišja iz safirnega kristala razkriva gibanje v vsej njegovi veličini, pa tudi zlati rotor s posebno končno obdelavo za to izdajo. S pasom iz telečjega usnja s šivi, ki odsevajo barvo oznak in kazalcev na številčnici, zaokroženim z novo trojno zložljivo zaponko za udobje in varnost na zapestju, je kronograf Type XXI 3815 izdelan v omejeni izdaji 250 kosov na barvo. Nov mejnik v zgodovini te legendarne ure, ki prevzame sodobnejši in izrazito športen videz.