SODELOVANJE, KI PRINAŠA VZNEMIRJENJE

Njegova kariera je zanimiva in fascinantna, nobeno njegovo sodelovanje se ni zgodilo po naključju. Njegov slog je brutalističen, a teksturiran in uravnotežen. Njegov obseg izražanja ne pozna meja. Pri svojih 29 letih ima Samuel Ross talent za zajemanje duha časa. Zmagovalec nagrade za oblikovanje Hublot 2019 se je pridružil družini Hublot. Z pravimi materiali je v eno minimalistično skulpturo združil in enkapsuliral 40 let zgodovine Hublota. Preprosta in presenetljiva oblika, sestavljena iz Hublotovega bistvenega pomena.

Samuel Ross, britanski modni in industrijski oblikovalec, si je pridobil sloves Wunderkinda. Pri 21 letih ga je odkril Virgil Abloh in ga povabil, da se pridruži podjetjema Off White in DONDA. Pri 25 letih je lansiral svojo linijo moških oblačil A – COLD – WALL, ki je od takrat prejela številne nagrade in nominacije ter začela več odmevnih sodelovanj. Ross je kmalu pridobil popularnost v svetu mode in umetnosti z multidisciplinarnim pristopom, ki ga izraža z oblikovanjem predmetov, pohištva in raznih inštalacij.

Zdaj je postal del družine Hublot in ustvaril svojo prvo stvaritev za Hublot, skulpturo, ki je sprožila ustvarjalno sodelovanje. Njegova osnovna načela so navdihnila tudi razstavni koncept, ki ga je Ross zasnoval ob 40-letnici Hublota, vključno s pohištvom in notranjimi notranjostmi trgovin. Samuelova skulptura združuje magmatsko kamnino (granit) kot sklicevanje na izvor Fuzije (Hublot Fusion) s kovino, obdelano s človeško roko (jeklo). Z raziskovanjem teh materialov želi ustvariti ravnovesje med organskim, kar je mogoče ustvariti le s časom in industrijskim, kar nastane z inovacijami.

Združuje materiale, ki imajo zgodovino, s tistimi, ki bodo zgodovino ustvarili. Da bi prikazal to izkrivljanje časa, kjer se srečata preteklost in sedanjost, se je Samuel odločil ustvariti nagnjen večkotnik, zaradi katerega se zdi, da je naš pogled na predmet deformiran. V igri preglednosti luknje v aluminijasti strukturi in uporabljeni zaključki združujejo tradicionalno obrt zrcalnega laka s tehnološkim znanjem, izraženim z rezkanjem z računalniškim numeričnim krmiljenjem (CNC).