SODELOVANJE DS x MÉTIERS D’ART

Devetintrideset avtomobilskih znamk je sodelovalo na podelitvi 2022 Automobile Awards, kjer so v prestižnem prostoru Automobile Club de France na trgu Place de la Concorde v Parizu podelili različne nagrade. Posebna nagrada žirije Jury’s Special Award priznava vzpostavljeno partnerstvo med proizvajalcem ali dobaviteljem in drugo blagovno znamko, vsemi sektorji skupaj, za njegovo ustreznost, izvirnost in ekskluzivnost.

  

Srečanje dizajna, luksuza in strokovnega znanja

Oddelek CMF (Colours, Materials and Finishes), del DS DESIGN STUDIO PARIS, uteleša popolno kombinacijo dizajna, razkošja in strokovnega znanja. Oblikovalci, ki jih sestavlja ekipa z različnimi ustvarjalnimi ozadji, nenehno iščejo točno prave linije, teksture in odtenke. To iskanje je podprto z izjemnim strokovnim znanjem delavnic za oblazinjenje in barvanje, odličnostjo partnerskih dobaviteljev, pa tudi ustvarjalnih obrtnikov, s katerimi je DS Automobiles vedno sodeloval, da bi njegovi konceptni avtomobili izstopali z razvojem materialov prihodnosti z visoko kakovostjo in izjemnimi zaključki.

Na podlagi tega iskanja ustvarjalnosti in razlikovanja je ekipa DS Automobiles v sodelovanju s Studiom Métiers Rares začela oblikovalsko tekmovanje za najboljše ustvarjalne rokodelce v Franciji. Od prvega natečaja je nagovarjanje inovativnih moči profesionalnih umetnikov skozi tehnični in estetski izziv omogočilo poglobitev kreativne in inovativne vezi med DS Automobiles in temi strokovnjaki, ki so bodisi uveljavljeni ali izhajajo iz umetniške ustvarjalne scene.

Rezultat prvega DS x MÉTIERS D’ART je bil delo zmagovalke Anne Lopez, ki je oblikovala ekskluzivno notranjo opremo DS 9. DS 9 MÉTIERS D’ART je tako uporabljal notranje obloge iz štukature, katere prevleko umetnik jedka, ta pa se suši, ko delo napreduje. DS 9 MÉTIERS D’ART je enkraten model, ki je zdaj razstavljen v trgovinah DS STORE po vsej Evropi.

Druga izdaja DS x MÉTIERS D’ART – z naslovom DS LUMEN – je v fazi izdelave, rezultat pa bo zasnova posebne obloge za masko na 100 % električnem novem DS 3 E-TENSE.