SLUŠALKE, KI LAHKO MERIJO TEMPERATURO IN NADZORUJEJO VAŠO DRŽO?

Apple naj bi iskal načine za razširitev zdravstvenih funkcij brezzičnih slušalk AirPods, vključno z meritvami telesne temperature in preverjanjem sluha.

  

Tehnološki veljaki, ki so seznanjeni z načrti, so za The Wall Street Journal povedali, da predlaganih funkcij ne pričakujejo do naslednjega leta ali pa jih morda nikoli ne bodo predstavili potrošnikom. Dokumenti, ki jih je pregledal WSJ, kažejo, da Apple že razvija prototipe AirPods, ki lahko merijo temperaturo uporabnika iz ušesa, podobno kot termometer.

Dokumenti so razkrili tudi, da bi Apple lahko za spremljanje drže uporabil slušalke za zaznavanje sprememb gibanja pri uporabniku. Naprava se lahko uporablja tudi za ojačanje določenih zvokov ali izboljšanje sluha, podobno kot slušni aparat, so dodali pri WSJ.

Apple ima trenutno na trgu več modelov AirPods, vključno z AirPods, AirPods Pro in AirPods Max, modelom, ki je bil izdan decembra lani.

Tehnološki velikan 18. oktobra sicer gosti dogodek z naslovom Unleashed, na katerem se pričakuje posodobitev obstoječe ponudbe AirPods in MacBook. Originalni članek si lahko preberete na KLIK.