SLIŠI SE KOT SANJE. TO JE IROBOT ROOMBA COMBO J7+!

Tu je, prvi resnični 2-v-1 s popolnoma izvlečno krpo za brisanje – tako je, Roomba Combo™ j7+ hkrati sesa in pomiva! In to brez mokrih preprog! Obenem iRobot OS 5.0 robotom serije j7 omogoča izogib še več predmetom in čiščenje težje dosegljivih mest, v celotni liniji izdelkov pa zagotavlja več glasovnega nadzora ter več osebne note.

  

IRobot že 2 desetletji skrbi, da vi lahko prihranite svoj čas in ga izkoristite za nekaj, kar vam je bolj pomembno. Kaj je lepšega kot to, da obstaja pravi, najnaprednejši robotski sesalec in pomivlec v enem, ki omogoča obe funkciji v enem samem čiščenju? S pomočjo popolnoma izvlečne krpe za brisanje, ki se dvigne na vrh robota, ko le-ta naleti na preprogo, Roomba Combo j7+ poskrbi, da preproga ne bo mokra, ko se bo na njo zapeljal. Tudi samo podjetje iRobot je tokrat razmišljalo 2-v-1 in sicer s tem, da je skupaj s predstavitvijo Roomba Combo j7+ predstavil tudi OS iRobot OS 5.0 – nove funkcije in novo digitalno izkušnjo, ki jo izboljšuje inteligenca in poosebljanje celotnega portfelja povezanih robotov podjetja. Sedaj ponuja še bolj premišljene posodobitve za lastnike hišnih ljubljenčkov, zelo zaposlene družine in posameznike, ki si želijo več nadzora nad tem, kako čistijo.

»Roomba Combo j7+ v popolnosti združuje inteligenco operacijskega sistema iRobot OS s čudovito oblikovano strojno opremo ter tako uporabnikom ponudi rešitev za sesanje in pomivanje kot nobena druga,« je povedal Colin Angle, predsednik in izvršni direktor iRobota.

»Do danes so številni robotski sesalniki in pomivalci 2-v-1 zagotavljali slabo uporabniško izkušnjo. Nekateri zato, ker so zahtevali ločena, zamudna opravila čiščenja, drugi, ker so povzročali le še več nereda. Čistilne krpice se na primer niso dvignile dovolj visoko, da bi se izognile preprogam. Roomba Combo j7+ edinstveno rešuje oba izziva,« je dejal Keith Hartsfield, produktni direktor pri iRobotu.

In zares je popolnoma enostavno!

Za razliko od drugih 2-v-1 Roomba Combo j7+ najprej posesa preproge, nato pa hkrati posesa in pobriše trda tla. Tako uporabnikom prihrani čas, saj celotni prostor očisti v enem samem opravilu. Z uporabo naprednih senzorjev lahko robot zazna različne vrste tal. Ko se Roomba Combo j7+ približa preprogi, njegovi popolnoma izvlečni kovinski roki za pomivanje dvigneta mokro blazinico na sam vrh robota – na podoben način, kot streho dvignete v avtomobilu kabriolet. S tem poskrbi, da preproga ne bo mokra, ko se bo zapeljal preko nje. Pri Roombi Combo j7+ je roka za brisanje že pritrjena in tako takoj pripravljena za uporabo. Za sesanje je opremljena tudi s sistemom za samopraznjenje Clean Base®, ki omogoča, da Roomba Combo j7+ izprazni umazanijo in ostanke, ki jih zbere v priloženo vrečko, ki je ni treba zamenjati do 60 dni.

Čiščenje se prične s čiščenjem. In nič prej.

Zahvaljujoč operacijskemu sistemu iRobot OS in robotovemu navigacijskemu sistemu PrecisionVision uporabnikom ni več potrebno skrbeti za čiščenje, preden se le-to sploh prične. Roomba Combo j7+ prepozna več kot 80 običajnih predmetov, kar robotu omogoča čiščenje specifičnih mest na ukaz, npr. okrog mačjih stranišč, WC školjk, pomivalnih strojev in podobno. Prav tako robotu omogoča, da zazna in se izogne nevarnostim na tleh, kot so vrvi, oblačila, čevlji, nogavice, nahrbtniki, posodice in igrače za hišne ljubljenčke ter morebitni smrdljivi kupčki hišnih ljubljenčkov. Da bo čiščenje še enostavnejše, združite robota s svojim glasovnim pomočnikom in mu preprosto naročite, naj očisti določene prostore ali predmete v vašem domu, in takoj bo naredil, kar zahtevate. Roomba Combo j7+ razume približno 600 glasovnih ukazov, kar je več kot katerikoli drug 2-v-1. Uporabniki lahko čistilne naloge prilagodijo v aplikaciji iRobot Home, pri čemer izberejo, katere prostore naj posesa in obriše, ali samo posesa, in prilagodi količino čistilne raztopine, ki jo uporabi.

Kaj je novega in boljšega?

Čiščenje specifičnih mest na ukaz – vizualni besednjak OS iRobot se širi z novimi priporočili za območje čiščenja. Poleg predhodno napovedanih predmetov, kot so kavči, mize, pulti in praznična drevesca, lahko robotski sesalnik Roomba s funkcijo Imprint® Smart Mapping in robotski pomivalec Braava jet m6 zdaj samodejno zaznata in proaktivno priporočita čista območja okoli pomivalnih strojev, stranišč, pečic/štedilnikov, smeti in škatel ter skled za hišne ljubljenčke. Uporabniki lahko svoj pametni zemljevid tudi prilagodijo z določitvijo lastnih natančnih čistih območij. Z uporabo naprav, ki podpirajo digitalne pomočnike Google Assistant, Alexo in Siri, lahko uporabniki svojemu robotu glasovno naročijo, naj očisti ta območja, na primer »Alexa, povej Braavi jet m6, naj pobriše okoli stranišča.«

Izogne se še več predmetom – robotski sesalniki serije Roomba j lahko zaznajo in se izognejo še več nevarnostim na tleh kot prej, kar zagotavlja večjo brezskrbnost, da bo delo opravljeno. Roboti serije Roomba j bodo poleg predhodno podprtih predmetov, kot so čevlji ali copati, nogavice, vrvice, slušalke, oblačila, brisače in morebitna presenečenja hišnih ljubljenčkov, zdaj prepoznali in se izogibali tudi igračam in skledam za hišne ljubljenčke, košem za odpadke in nahrbtnikom.

Sproti preskočite sobo – niste edini, ki vam kdaj kaj pobegne iz vaše rutine, pa četudi govorimo o rutini čiščenja. Zdaj lahko med trenutnim pospravljanjem preskočite sobo, da se izognete neželenim prekinitvam. Če pritisnete gumb Preskoči v aplikaciji iRobot Home ali uporabite svoj glas z Alexo, boste preskočili sobo ali območje, ki jo robot trenutno čisti, in se pomaknili v naslednjo sobo ali območje, to pa vam bo omogočilo nemoteno nadaljevanje dneva.

• Uporabniki sistema iOS lahko zdaj ustvarijo bližnjice Siri za usmerjeno čiščenje prostorov in že shranjene »priljubljene« iz aplikacije iRobot Home. Zdaj lahko s svojim glasom naročite Siri, naj očisti dotične prostore. Lahko pa začnete čistiti s svojim glasom iz že shranjenih priljubljenih v aplikaciji iRobot Home. Na primer, lahko rečete “Hej Siri, pospravi po večerji,” in vaš Roomba ali Braava jet m6 bo očistil sobe, ki ste jih označili kot priljubljene.

Izdelke iRobot in iRobot OS podpira zavezanost podjetja do zasebnosti strank in varovanju podatkov. Vsi podatki so varovani od začetka do konca, vključno z večplastno zaščito okrog robotov, oblaka in aplikacije podjetja. iRobot podatke o strankah obravnava z najvišjimi standardi varovanja zasebnosti in je v ta namen pridobil svetovno priznan TRUSTe Certified Privacy Seal. Stranke lahko kadarkoli posodobijo svoje nastavitve v aplikaciji, kar jim omogoči, da določijo, do katerih informacij ima iRobot dostop. iRobot ne prodaja (in nikoli ne bo) podatkov o strankah.