TOYOTA

SKRBNO NAČRTOVANA TRAJNOSTNA SMER TOYOTA

Vizija znamke Toyota pod geslom “trajnostna vodikova družba” prepoznava pomen vodika v vlogi dostopnega in obilnega vira prenosa in shranjevanja energije. Ima potencial za zagotavljanje mobilnosti brez ogljika, ne le pri cestnih vozilih, ampak tudi pri vlakih, ladjah in letalih ter za pridobivanje moči za industrijo, podjetja in domove. Je tudi učinkovito sredstvo za shranjevanje obnovljive energije in se lahko prevaža tja, kjer je le ta potrebna.
  

TOYOTA

Toyota je sicer začela z razvojem električnih vozil na vodikove gorivne celice leta 1992 in leta 2014 na svetovnih trgih uspešno predstavila limuzino Mirai. Ta prebojni dosežek je temeljil na vodilnih svetovnih izkušnjah na področju hibridne tehnologije, ki je jedro znanja za široko paleto elektrificiranih vozil in pogonskih sklopov. Osnovni koncept hibridne moči je bil uspešno prilagojen za proizvodnjo hibridnih električnih vozil (HEV), priključnih hibridnih električnih vozil (PHEV), električnih vozil na baterije (BEV) in, začenši z Mirai, električnih vozil na gorivne celice (FCEV). Vsak od pogonov ima lastnosti, ki ustrezajo različnim zahtevam po mobilnosti: na primer BEV za krajše izlete in mestno vožnjo, HEV in PHEV za kratka potovanja in daljše razdalje in FCEV za večje osebne avtomobile, težka vozila in javni prevoz.

TOYOTA

V 23 letih množične proizvodnje je Toyota prodala več kot 16 milijonov hibridnih vozil po vsem svetu, s čimer je tehnologijo uveljavila in pomagala prihraniti milijone ton emisij ogljika.

TOYOTA

Danes, skoraj 30 let po začetku raziskav, Toyota predstavlja novo generacijo modela Mirai, avtomobila, ki dviguje tehnologijo FCEV na višjo raven in ponuja večjo čustveno privlačnost v smislu dinamičnega, sodobnega stila in bolj prijaznih voznih zmogljivosti. Celovito prenovljen sistem gorivnih celic, inteligentna oprema in aerodinamična učinkovitost pripomorejo k podaljšanju dosega vožnje na približno 650 km, brez emisij – razen čiste vode.

View this post on Instagram

A post shared by TOYOTA (@toyota)

Z uvedbo novega Miraija bo Toyota usmerjena v globlji prodor na trg, podprt s povečanjem proizvodnje vodikovih gorivnih celic.