SKRB ZA BOLJŠO PRIHODNOST – ZA VSAKOGAR

Blagovna znamka športnih oblačil Lululemon je v okviru svoje prve kampanije “Impact Agenda” objavila vrsto novih družbenih in okoljskih ciljev. Večletna strategija je razdeljena na tri ključna področja: „Bodi človek“, ki se osredotoča na vključenost in raznolikost, „Bodi dobro“, ki se osredotoča na miselnost in dobro počutje, in „Bodi planet“, ki se osredotoča na trajnostnost.

Ključni cilji agende vključujejo zavezo, da bodo v podjetju do leta 2025 v programe dobrega počutja vložili 75 milijonov dolarjev, razširili enakost plač med spoloma na polno plačo za zaposlene in 100 odstotkov svojih izdelkov ustvarili s “trajnostnimi materiali”, do leta 2030 pa bodo razvilii tudi rešitve za koncept “end-of-use”.

GettyImages

Drugi pomembni trajnostni cilji vključujejo ponujanje možnosti preprodaje, popravila in / ali recikliranja svojim strankam do leta 2025, pridobivanje 100-odstotne električne energije iz obnovljivih virov do leta 2021, zmanjšanje intenzivnosti uporabe sladke vode za proizvodnjo svojih izdelkov za 50 odstotkov in zmanjšanje plastične embalaže za enkratno uporabo za 50 odstotkov do leta 2025.

Več informacij o znamki lahko najdete na KLIK.