ŠKODA OCTAVIA SCOUT, TRENDOVSKI KARAVAN

Ne glede na to, ali se odpravljate na družinske počitnice, po velikih nakupih ali pa v hribe z gorskim kolesom v prtljažniku: nova Škoda Octavia Scout, ki je na voljo izključno kot karavan, je popolna spre­mljevalka v vsaki situaciji in izpolnjuje najrazličnejše zahteve. S serijskim paketom opreme za slabše terene, ki vključuje ščitnik za podvozje in za 15 milimetrov večji odmik od tal, je optimalno pripravljena tudi za vožnjo izven urejenih cest. Poleg tega je Škoda Octavia Scout priljubljena tudi kot vlečno vozilo za prevoz počitniških prikolic, konj ali čolnov, saj v kombinaciji z 2,0-litrskim motorjem TDI z močjo 147 kW (200 KM) lahko vleče celo prikolice z zavorami z maso do 2.000 kg.
  

Octavia za vse situacije z izjemno prostornostjo

Ravno tako kot ostali modeli Octavia tudi Octavia Scout, ki je z dolžino 4.703 milimetrov in širino 1.829 milimetrov za 16 milimetrov daljša in 15 milimetrov širša, ponuja še več prostora kot predhodni model. Doslej največja prostornina prtljažnika v tej kategoriji se je povečala za 30 litrov in sedaj znaša 640 litrov. Za izvedbo Scout je prvič mogoče naročiti inovativne celostne matrične LED-žaromete, ki so na voljo za Octavio in omogočajo, da so dolge luči vedno vključene.

Učinkoviti motorji TDI in TSI ter premierna uvedba sprednjega pogona

Premierno je za Octavio Scout na voljo nov motor 2.0 TDI generacije EVO z močjo 147 kW (200 KM) in navorom 400 Nm, ki je najmočnejši dizelski motor v zgodovini modelske serije. Škoda za svoj trendo­­­vski karavan poleg štirikolesnega pogona prav tako prvič ponuja tudi sprednji pogon. Na voljo sta motorja 2.0 TDI s 85 kW (115 KM) in 1.5 TSI s 110 kW (150 KM) – oba s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom – ali različica e-TEC motorja 1.5 TSI s 7-stopenjskim menjalnikom DSG in blago hibridno tehnologijo. Oba najzmogljivejša motorja 2.0 TSI s 140 kW (190 KM) in 2.0 TDI s 147 kW (200 KM) ter motor 2.0 TDI s 110 kW (150 KM) so vedno opremljeni s štirikolesnim pogonom in 7-stopenjskim me­nja­lnikom DSG.

Robustna zasnova z elementi, značilnimi za Scout

Specifična sprednji in zadnji odbijač, opremljena s ščitnikom podvozja v videzu aluminija, dodatne plastične obloge v črni barvi na kolesnih ohišjih, stranski pragovi ter spodnji deli vrat ščitijo karoserijo Octavie Scout in dopolnjujejo vizualno podobo vozila. Za še bolj izpopolnjen videz skrbijo serijska srebrna 18-palčna aluminijasta platišča Braga ali opcijska 19-palčna aluminijasta platišča Manaslu. Sprednji in zadnji difuzor, strešne letve ter okenski okvirji so ravno tako v srebrni barvi, tako da se uje­majo z ohišji električno nastavljivih, poklopnih in ogrevanih zunanjih ogledal s funkcijo samodejnega zasenčenja. Del serijske ponudbe za Octavio Scout so LED‑meglenke in napis Scout na sprednjih blatnikih.

Posebna atmosfera v novo zasnovani notranjosti, edinstveni za Scout

Nova zasnova notranjosti Škode Octavie tudi v različici Scout zagotavlja nov občutek prostornosti ter izboljšano in enostavno upravljanje. Nov koncept zajema tudi armaturno ploščo, ki je sedaj modularno oblikovana v več ravninah in vključuje velik, prosto stoječ osrednji zaslon z diagonalo do 10 palcev. Kro­­mirani elementi krasijo sredinsko konzolo ter nove vratne obloge in kljuke. Videz notranjosti poleg tega zaznamujejo dekorativne letve na armaturni plošči, značilne za Scout, sedežne prevleke Thermoflux ter logotipi SCOUT na sprednjih sedežih. Sedežne prevleke, volan, nasloni za roke in arma­­­turna plošča se ponašajo z rjavimi kontrastnimi šivi, pedali pa so okrašeni z aluminijastim dekorjem.

Svetovna premiera in podrobnejše informacije o novi Octavii Scout ter ostale novosti družine Octavia sledijo v začetku julija.