NAJ VAM ČASOMER PRINESE NEPOZABNE IZKUŠNJE

Seiko je v svoji kolekciji Presage predstavil novo retro linijo tro-kazalskih ur, ki jih je navdihnila prva japonska ročna ura s kronografom.
  

Videz, če ne celo funkcionalnost, Style60’s prevzame od svojega starejšega “brata” Crown Chronograph iz leta 1964, ure, ustvarjene za olimpijske igre v Tokiu istega leta, ko je Seiko namesto Omege izpolnjeval uradne dolžnosti merjenja časa.

Crown Chronograph ni imel nobene podštevilčnice, ki jo danes povezujemo s kronografi, namesto tega pa je uporabljal centralni kronografski sekundni kazalec in vrtljiv plastični okvir z minutno lestvico, ki jo je bilo mogoče prilagoditi časovnim dogodkom, daljšim od 60 sekund.

Seiko je občutek in videz Hardlex stekla, okvirja, razporeditve časovnice in fasetiranih urnih markerjev ter kazalcev, ki so kategorizirali osnovni model prenesel tudi na novi izpeljanki iz nerjavečega jekla. Prvi ponuja čas in datum, med tem ko drugi ponuja 24 urno podčasovnico in odprto glavno časovnico, ki odkriva pogled na ravnotežno kolo samodejnega gibanja Seiko 4R39.

Kolekcija, ki ima svojo posebno spletno stran, bo junija na voljo pri vseh pooblaščenih prodajalcih Seiko: KLIK.