SEAT LEON, DOKAZANO NAJBOLJŠA IZBIRA

Seatov model Leon je prejel priznanje organizacije Autobest za najboljšo izbiro pri nakupu vozila v Evropi za leto 2021. Jubilejna, 20. podelitev priznanj, na kateri so zmagovalci odličja osebno prejeli iz rok organizatorja Autobest, je potekala v Barceloni in pritegnila več kot 150 obisko­valcev iz 34 različnih držav. Nagrade Autobest imajo velik ugled tudi zaradi žirije 32 sodnikov, med katerimi so nekateri najbolj priznani avtomobilistični novinarji z vseh koncev Evrope. V Seatovi sedemdesetletni zgodovini je ta čast podjetje doletela drugič: leta 2017 je enako priznanje prejel model Ateca, saj odraža Seatovo zavezanost razvoju vozil, ki na trgu ponujajo nekaj resnično izjemnega.

  

Izvršni direktor znamk SEAT in CUPRA Wayne Griffithsje povedal: “Prejem nagrade organizacije Autobest za najboljšo izbiro pri nakupu vozila v Evropi za leto 2021 je največje možno priznanje ekipi, ki je sodelovala pri nastanku najboljšega Leona doslej, uspešnice, v katero smo vložili 1,1 milijarde evrov, da bi produkt povzdignili na višjo razvojno stopnjo. Avto smo zasnovali, razvili in proizvedli v Barceloni, zato nam nagrada pomeni veliko spodbudo za samozavesten pogled v prihodnost, hkrati pa bo pomagala okrepiti Leonovo vlogo na trgu. Osebni prevzem nagrade v imenu celotne ekipe je poklon trdemu delu vseh njenih članov. Za tako slovesno priložnost ni boljšega prizorišča, kot je La Llotja del Mar, v kateri so se mojstrili umetniki, kot so bili Gaudí, Miró in Picasso.”

Ustanovitelj in predsednik organizacija Autobest Dan Vardie je rekel: “Več si ob 20. jubileju priznanj Autobest Gala ne bi mogli želeti, saj je to verjetno najpomembnejši avtomobilistični medijski dogodek v Evropi in na svetu. SEAT Leon je prejemnik nagrade organizacije Autobest za najboljšo izbiro pri nakupu vozila v Evropi za leto 2021, kar je najvišje priznanje v avtomobilski industriji. Podelitev priznanj je hkrati tudi odlična priložnost za evropske potrošnike, da pridobijo najbolj neodvisno, avtentično in profesionalno oceno najboljših novih modelov, ki prihajajo na evropski trg. Kot prizorišče za naš zgodovinski dogodek smo izbrali Barcelono in Španijo. Resnično srečni smo, da lahko gostujemo v znameniti barcelonski La Llotji del Mar, eni tistih umetnin, zaradi katerih je Evropa tako ponosna na svojo dediščino. Izraziti želim vso svojo hvaležnost ljudem, ki so prispevali k temu veličastnemu dogodku. Osebno se zahvaljujem zlasti Waynu Griffithsu, ki se je izkazal kot najboljši možen gostitelj.”

Doslej je bilo prodanih več kot 2,4 milijona vozil vseh generaciji modela SEAT Leon, ki je s tem ključno zaznamoval celotni segment in je že od leta 2014 uspešnica znamke. Za ohranitev začrtane smeri je bila potrebna naložba v višini 1,1 milijarde evrov, s katero bo proizvajalec model povzdignil na naslednjo raven. Aktualni SEAT Leon je najbolj povezana, učinkovita, dinamična in varna generacija doslej. Zasnovali, razvili in proizvedli so ga v Barceloni. SEAT želi, da bi Leon ohranil položaj ne le osrednjega stebra njegove palete vozil, temveč tudi paradnega vozila v svojem segmentu. SEAT Leon zdaj ponuja še višje ravni povezljivosti in je s tem prvi povsem povezani model znamke. A to še ni vse. Nabor novih pogonskih tehnologij – bencinski motorji (TSI), dizelski motorji (TDI), pogon na stisnjeni zemeljski plin (TGI), tehnologija blagega hibrida (eTSI) in priključnohibridna tehnologija (eHybrid) – kupcem omogoča, da izberejo vozilo, ki najbolj ustreza njihovemu življenjskemu stilu in potrebam. Če štejemo še ponudbo najnaprednejših asistenčnih sistemov na trgu, je SEAT Leon eden najboljših modelov v svoji kategoriji. K temu pripomore tudi pet zvezdic, ki jih je prejel na testiranju organizacije Euro NCAP leta 2020.

Nagrada Autobest je ena najprestižnejših v Evropi in se podeljuje že vse od svojega nastanka leta 2001. 32 novinarjev, ki sestavljajo odbor za podelitev nagrad, je imelo priložnost paleto Seatovih pogonov, vključno s priključnohibridno različico, preizkusiti na testnih vožnjah med zaključnim delom izbora v Avstriji v začetku novembra 2020.