SE NOČ ČAROVNIC RES KONČA?

Prihodnji teden se bližamo epskemu, a grozljivemu zaključku najbolj hvaljene in cenjene franšize grozljivk v zgodovini filma. V zadnjem poglavju z naslovom Noč čarovnic se konča bomo priča zadnjemu spopadu, ko se bo Laurie Strode, ki jo zaigra Jamie Lee Curtis, še zadnjič soočila z utelešenjem zla, Michaelom Myersom. Od ustvarjalne ekipe, ki je ponovno lansirala franšizo s filmoma Noč čarovnic (2018) in Noč čarovnic mori (2021), je zadnje poglavje znova režiral David Gordon Green po scenariju Paula Brada Logana, Chrisa Bernierja, Dannyja McBrida in Davida Gordona Greena. Poleg Curtisove znova zaigrajo še Andi Matichak, James Jude Courtney, Will Patton in Kyle Richards.

  

Premierno predvajanje grozljivke bo v sredo, 12. oktobra v ljubljanskem Koloseju, v petek 14. oktobra pa si film lahko ogledate tudi na posebnih dogodkih na Royal Night of Horror v Mariboxu ter na Horror Night v vseh Cineplexx centrih.

O ZGODBI:

Štiri leta po dogodkih grozljivke Noč čarovnic mori (2021) Laurie Strode (še zadnjič jo zaigra Jamie Lee Curtis) živi s svojo vnukinjo Allyson (Andi Matichak) in končuje pisanje svojih spominov. Michaela Myersa od takrat ni bilo več na spregled. Potem ko je desetletja dopuščala, da je Michaelov duh določal in usmerjal njeno resničnost, se Laurie odloči, da se osvobodi strahu in besa ter sprejme življenje. Ko pa je mladenič Corey Cunningham (zaigra ga Rohan Campbell) obtožen umora dečka, ki ga je čuval, se sproži val nasilja in terorja, ki bosta Laurie prisilila, da se končno sooči z zlom, ki ga nima pod nadzorom, in to enkrat za vselej.

IKONIČNA VLOGA Z NAJDALJŠIM STAŽEM

Ikonična igralka Jamie Lee Curtis se še zadnjič vrača kot Laurie Strode, kot prvo “zadnje dekle” grozljivk in v vlogi, s katero se je pričela njena kariera. Curtisova je upodobila Laurie več kot štiri desetletja, kar velja za najdaljšo vlogo igralca v istem liku v zgodovini kinematografije. Ko se je franšiza ponovno zagnala leta 2018, je film Noč čarovnic podrl rekorde in postal najbolj dobičkonosno poglavje franšize ter postavil nov rekord za največji otvoritveni konec tedna za grozljivko, v kateri igra ženska. Poleg Curtisove v zadnjem poglavju znova zaigrajo še Andi Matichak, James Jude Courtney, Will Patton in Kyle Richards.

  • IGRALSKA ZASEDBA: Jamie Lee Curtis, Andi Matichak, James Jude Courtney, Will Patton, Rohan Campbell, Kyle Richards
  • REŽIJA: David Gordon Green
  • SCENARIJ: Paul Brad Logan, Chris Bernier, Danny McBride, David Gordon Green
  • USTVARJENO PO KARAKTERJIH: John Carpenter in Debra Hill
  • PRODUCENTI: Malek Akkad, Jason Blum, Bill Block
  • IZVRŠNI PRODUCENTI: John Carpenter, Jamie Lee Curtis, Danny McBride, David Gordon Green, Ryan Freimann, Ryan Turek, Andrew Golov, Thom Zadra, Christopher H. Warner
  • ŽANR: grozljivka

Grozljivka NOČ ČAROVNIC SE KONČA bo na rednem sporedu v kinematografe od 13. OKTOBRA 2022 dalje.