SE LJUBEZEN MED TESLO IN BITCOINOM SPET KREPI?

Tesla bi lahko glede na nedavno vlogo pri ameriški komisiji za vrednostne papirje in borze kmalu začela spet sprejemati Bitcoin kot plačilo.

V skladu z dokumentom, ki je bil vložen v zvezi z nedavnim poročilom o zaslužku podjetja, so pri Tesli podrobno opisali svoje Bitcoin lastništvo v višini 1,5 milijarde USD in dejali, da bi morda razmislil o sprejemu kriptovalute kot načinu plačila.

“V prihodnosti bomo morda znova začeli s prakso transakcij v kriptovalutah (“digitalnih sredstvih”) za naše izdelke in storitve,” so zapisali pri Tesli.

Podjetje je pred tem sprejemalo Bitcoin kot plačilo od marca do maja letos, preden je prakso ustavilo. Izvršni direktor Elon Musk je navedel zaskrbljenost zaradi okoljskega vpliva rudarjenja.

“Skrbi nas hitro naraščajoča uporaba fosilnih goriv za rudarjenje in transakcije Bitcoin, zlasti premoga, ki ima najslabše emisije od vseh vrst goriva,” je takrat tvitnil Musk. “Kriptovaluta je dobra ideja na mnogih ravneh in verjamemo, da ima obetavno prihodnost, vendar to ne ne sme imeti velikih stroškov za okolje.”