ŠE ENA ZNAMKA V HITRO RASTOČEM METAVERZUMU?

V zadnjem času je metaverse požel veliko zanimanje pri znamkah športnih oblačil, superg, ter športa in oblačil na sploh.

  

Decembra 2021 je adidas tako uradno debitiral v vesolju metaverse, enako kkot modna luksuzna znamka Balenciaga. V začetku tega tedna nato so Brooklyn Nets postali prva profesionalna športna ekipa v Ameriki, ki se je pridružila novi realnost, kar je očitno ohranilo vzorec in pospešilo zagon metaverzuma. Zdaj se zdi, da New Balance sledi stopinjam svojih vrstnikov, saj naj bi pri podjetju želeli zaščititi nekatere blagovne znamke, ki namigujejo vstop proizvajalca vmetaverzum.

Odvetnik za blagovne znamke Josh Gerben je na Twitterju poročal, da je blagovna znamka športnih oblačil s sedežem v Bostonu 13. januarja 2021 vložila prijavo za tri blagovne znamke. Vloge naj bi New Balance omogočile proizvodnjo blaga za virtualni svet, vključno z izdelki lastne blagovne znamke, zlasti obutvije, oblačil ter različnih športnih dodatkov in opreme.

Drugi del zaščitene blagovne znamke bi omogočal uporabo zgoraj omenjenih artiklov v storitvah virtualnih maloprodajnih trgovin, medtem ko bi tretja in zadnja vloga New Balanceu omogočila uporabo tega blaga za zabavne namene na spletu.

Več o tem pa kmalu…