ŠE EN MESEC!

Ker so kvalifikacije za svetovno prvenstvo 2022 skoraj končane, je adidas razkril uradno žogo, ki bo uporabljena na turnirju. Žoga z imenom “Al Rihla” je tega dobila po arabski besedi za “potovanje” in je navdihnjena z arhitekturo, čolni in zastavo države gostiteljice Katarja.

  

Žoga je bila ustvarjena po vrsti testov v laboratorijih, vetrovnikih in na igrišču, s poudarkom na natančnosti in zanesljivosti. To je privedlo do nove oblike plošč in površinskih tekstur ter dodajanja CTR-CORE – novega jedra, ki podpira hitro in natančno igranje – ter zasnove SPEEDSHELL za natančnost, stabilnost letenja in zasuka.

Direktorica Adidas Football Graphics and Hardware Design Franziska Loeffelmann je ob lansiranju žoge povedala: »Igra postaja hitrejša in ko se ta pospešuje, postaneta natančnost in stabilnost kritično pomembna. Nova zasnova omogoča, da žoga med potovanjem po zraku ohranja svojo hitrost bistveno višjo. Za največji svetovni oder v celotnem športu smo si prizadevali narediti nemogoče mogoče z radikalnimi inovacijami, s tem pa smo ustvarili najhitrejšo in najbolj natančno žogo svetovnega prvenstva doslej.«

V nadaljevanju teme potovanja bo žoga zdaj obiskala 10 mest po vsem svetu, adidas pa je v vsakem mestu sprožil vrsto pobud, ki so vse usmerjene v izboljšanje dostopa in pravičnosti v športu. Poleg tega bo 1 % vse neto prodaje iz »Al Rihla« namenjen gibanju Common Goal.