SANJSKI PROJEKT

Pet let po predstavitvi začetnega koncepta je Mercedes uradno razkril dokončano različico svojega težko pričakovanega Mercedes-AMG Project ONE.

  

Hiperavtomobil One je novi sanjski avto Mercedes-AMG, vrhunec cestne ponudbe proizvajalca avtomobilov, ki se ponaša s hibridnim pogonom s 1063 konjskimi močmi, za katerega skrbi 1,6-litrski motor V6 s turbopolnilnikom in štirimi električnimi motorji, ki popeljejo hiperavtomobil od nič do 100 km/h v le 2,9 sekunde.

Mišičasta oblika avtomobila naj bi temeljila na preprostem načelu, “da vsak detajl oblikovanja nudi posebno korist za celotno zmogljivost vozila”, z razmerji, ki temeljijo na konceptu srednjega motorja z velikimi kolesnimi loki, dinamično strešno linijo in navpično plavutjo morskega psa. Futuristični kokpit še naprej ponuja pristen občutek F1 z gladkimi prehodi, podpornimi strukturami iz ogljikovih vlaken, dirkalnimi sedeži, rumenimi kontrastnimi šivi na magma sivih površinah in pravokotnim volanom.

Prvi avtomobili Mercedes-AMG One naj bi bili dostavljeni proti koncu leta 2022, vsi serijski modeli pa so bili že prednaročeni po ceni 2,7 milijona dolarjev. Več o Mercedes-AMG One najdete na spodnji povezavi.