SANJE O PRIHODNOSTI

Skupina Lucid Group, Inc., ki je postavila nove standarde z električnim avtomobilom z najdaljšim dosegom in najhitrejšim polnjenjem na trgu v Severni Ameriki, je predstavila svoje začetne načrte za lansiranje na evropski trg. Podjetje pričakuje, da bo leta 2022 odprlo dodatne studie in servisne centre v Nemčiji, na Nizozemskem, Norveškem in v Švici, v prihodnjih letih pa ima ambicijo širitve na dodatne ključne trge po vsej evropski celini. To vključuje prihodnjo razpoložljivost obeh različic Lucid Air Dream Edition z najnaprednejšim električnim pogonom, ki je danes na voljo.

  

Dream Edition R je optimiziran za učinkovitost z ocenjenim dosegom 900 km, Dream Edition P pa ima 1.111 konjskih moči (828 kW).

Po uspešni predstavitvi Lucid Air Dream Edition P in Lucid Air Dream Edition R v Severni Ameriki z omejeno količino 520 enot je Lucid napovedal, da bo obstoječim imetnikom rezervacij v Evropi ponudil zelo omejeno število za praznovanje lansiranja Lucid Air. S tem podjetje še dodatno utrjuje in poudarja Lucidovo vizijo za napredek luksuznih električnih vozil. Ti dve različni različici – Dream Edition P s pogonskim sklopom, optimiziranim za zmogljivost, in Dream Edition R, ki uteleša Lucidovo natančno osredotočenost na maksimiranje dosega – bosta na voljo imetnikom rezervacij v Nemčiji, na Nizozemskem, Norveškem in v Švici. Še ena velika posebnost so tudi ekskluzivna zunanja in notranja oprema ter vse razpoložljive nadgradnje, ki že tako imenitno vozilo dvignejo še stopničko višje.

Lucid trenutno že sprejema rezervacije evropskih strank v Avstriji, Belgiji, na Danskem, Finskem, v Franciji, Nemčiji, Italiji, Monaku, na Nizozemskem, Norveškem, v Španiji, na Švedskem, v Švici in Združenem kraljestvu. Kot del širitve v Evropo je bil vzpostavljen tudi Lucid’s München Studio, ki bo strankam omogočil, da v celoti izkusijo blagovno znamko in pridobijo informacije o njenih izdelkih na lokaciji, ki poudarja edinstveno oblikovno estetiko podjetja.

Lucidovo poslanstvo je navdihniti sprejemanje trajnostne energije z ustvarjanjem naprednih tehnologij in najbolj očarljivih luksuznih električnih vozil, osredotočenih na človeško izkušnjo. Prvi avtomobil podjetja, Lucid Air, je najsodobnejša luksuzna limuzina z dizajnom po navdihu Kalifornije, ki ponuja razkošno notranjost polne velikosti v zunanjem videzu srednje velikosti.