SAMSUNG NA MILANSKEM TEDNU OBLIKOVANJA

Podjetje Samsung Electronics je predstavilo svojo trajnostno in povezano filozofijo oblikovanja, osredotočeno na življenjski slog uporabnika, z odprtjem razstave »Bespoke Home, Bespoke Life« v okviru dogodka Fuorisalone, ki je del znamenitega milanskega tedna oblikovanja 2023. Od 18. do 23. aprila bodo obiskovalci razstavnega prostora Samsung imeli priložnost raziskati najnovejše gospodinjske aparate Bespoke, ki izpolnjujejo zahteve uporabnikov, hkrati pa krepijo njihov edinstven življenjski slog.

  

Letošnji razstavni prostor je osredotočen na prizadevanja Samsung za trajnost, hkrati pa izpostavlja več novih in zanimivih oblikovalskih sodelovanj. Na razstavnem prostoru so dinamični eksponati priznanih oblikovalcev življenjskega sloga Seungji Mun, znanega po ekološko ozaveščenih minimalističnih modelih in Hosuk Jang, znanega po svojem delu na področju notranjih prostorov, ki prikazuje, kako Samsung povečuje trajnost skozi celoten življenjski cikel izdelka in izboljšuje življenjski slog potrošnikov s hiperpovezljivostjo. Razstava izpostavlja tudi novo, omejeno serijo panela Bespoke, ki je nastal v sodelovanju z milanskim ustvarjalnim studiem TOILETPAPER.

“Bespoke Life, ki ga predstavljamo v okviru dogodka Fuorisalone 2023, predstavlja naslednji korak v evoluciji Bespoke vizije, ki personalizacijo širi na celoten dom uporabnika. Življenje po meri omogoča uporabnikom, da oblikujejo dom, ne le v skladu s svojimi edinstvenimi željami, ampak tudi glede na vrednote, ki jim omogočajo, da uživajo v bolj prilagojenem, povezanem in trajnostnem življenju“, je dejal Ik Soo Choi, izvršni podpredsednik in vodja skupine za prodajo in trženje digitalnih naprav, Samsung Electronics.

Od proizvodnje do recikliranja – trajnost za boljši planet

Samsung vizija trajnostne prihodnosti, ki trajnost še bolj vključuje v vsakdanje življenje, je obiskovalcem jasna skozi celotno izkušnjo “Bespoke Home, Bespoke Life”. Prvo razstavo s katero se obiskovalci srečajo, je ustvaril Seungji Mun, cenjeni umetnik znan po svojem minimalističnem, ekološko ozaveščenem industrijskem oblikovanju. Razstava z naslovom ‘We Breathe’ postavlja naprave, vključno s pralnim in sušilnim strojem Bespoke AI ter hladilnikom Bespoke BMF, v prostor sestavljen predvsem iz recikliranih materialov, kot so zavržena plastika in ribiške mreže. Ta razstava prikazuje naprave, ki “spijo”, medtem ko varčujejo z energijo s pomočjo prikazane tehnologije za varčevanje z energijo SmartThings. Razstava “Everyday Sustainability” poudarja prizadevanja podjetja Samsung za podporo trajnosti v celotnem življenjskem ciklu izdelka. Od proizvodnje in distribucije do uporabe in odlaganja, Samsung še naprej krepi okoljsko ozaveščenost v vseh vidikih svojega poslovanja. To vključuje zmanjšanje porabe virov in emisij ogljika med postopkom nabave, oblikovanje okolju prijazne embalaže za distribucijo in celo implementacijo inovativne tehnologije za varčevanje z energijo med fazo uporabe, kar uporabnikom olajša recikliranje naprav po koncu njihove življenjske dobe.

Boljši, pametnejši življenjski slog s povezljivostjo naprav

Poleg izpostavljanja ključnih inovacij, ki dopolnjujejo trajnostne vrednote za stranke, razstavni prostor Samsung izpostavlja tudi zmogljivosti platforme SmartThings za preoblikovanje načina interakcije strank s svojimi napravami z edinstvenimi izkušnjami, ki prinašajo mir v njihov medsebojno povezani svet. Razstava “Connected Experience” poudarja vrste brezhibnih in intuitivnih izkušenj, ki jih omogoča kombinacija hiperpovezljivosti naprav po meri z avtomatizacijo platforme SmartThings. Ta interaktivna razstava prikazuje, kako napredne storitve platforme Samsung SmartThings – vključno z možnostmi SmartThings Cooking, Clothing Care, Energy, Air Care, Pet Care in Home Care – poenostavljajo uporabniške rutine in naredijo vsakodnevna gospodinjska opravila bolj priročna. Posebej je poudarjeno, kako rešitve SmartThings za varčevanje z energijo pomagajo uporabnikom upravljati porabo energije ter zmanjšati ogljični odtis in račune za energijo. To vključuje zagotavljanje do 15 % več prihrankov za združljive hladilnike, do 20 % za združljive klimatske naprave in do 70 % za združljive pralne stroje pri tečajih, ki delujejo v načinu AI Energy Mode z Ecobubble. Če gremo še korak dlje, SmartThings Energy upravlja proizvajanje in varčevanje z energijo celotne hiše, kar omogoča pravo vizijo doma z ničelno neto vrednostjo. V ta namen Samsung širi partnerstva z evropskimi energetskimi podjetji, kot sta SMA Solar Technology in PASSIV. 

Doživite popolno personalizacijo z Bespoke oblikovanjem

Sodelovanje, ki ga Samsung predstavlja na dogodku Fuorisalone 2023, na novo opredeljuje meje Bespoke oblikovanja. Ta preboj v partnerstvu in dizajnu ponovno potrjuje zavezanost podjetja Samsung, da svojim uporabnikom ponudi vrhunsko personalizacijo. Oblikovalsko območje znotraj razstavnega prostora Samsung zaokroža osupljiva razstava priznanega oblikovalca Hosuka Janga z naslovom “Framed”. Predstavlja estetiko, ki združuje filozofijo dizajna Bespoke s filozofijo Evropskega socialnega kluba. Razstava premeteno vključuje umetniške okvirje za slike v zasnovo panelov hladilnika Bespoke. Rezultat je razstava, ki obiskovalce spodbuja k vizualizaciji, kako izraziti svojo edinstvenost in personalizirati svojo notranjost z aparati Bespoke. Oblikovalsko območje vključuje tudi galerijo Bespoke, ki vabi obiskovalce, da izkusijo personalizacijo lastnega hladilnika z možnostjo MyBespoke in prikazuje omejeno izdajo panelnih plošč za hladilnik, zasnovanih v sodelovanju s kreativnim studiem in revijo TOILETPAPER. Bespoke TOILETPAPER vključuje skupno štiri edinstvene dizajne: DESSERT TABLE, LIPSTICKS, MIRROR in ROSE.

Razstavni prostor Samsung na dogodku Fuorisalone 2023 se nahaja v Artpoint Superstudio, na ulici Via Tortona 27 v Milanu. Za več informacij o razstavah obiščite uradno spletno stran Fuorisalone 2023.