RUMENA, DRUGA DUŠA FERRARIJA

Globalni športni velikan PUMA, katerega kosi so se skoraj zagotovo že znašli v vaši garderobi, je skupaj z italijanskim simbolom odličnosti, znamko Ferrari, z navdušenjem razkril kolekcijo Giallo Modena Special Edition, ki slavi legendarno rumeno barvo ikonične znamke avtomobilov in legende motošporta.

  

Med letom, ki zaznamuje 75. obletnico Ferrarija, je lansiranje posebne izdaje Giallo Modena predstavilo ekskluzivno repliko majice s kratkimi rokavi. Privlačna rumena lepotica zaobjema občutek dirkaške strasti, ponosa in čustev, ki so povezani s Ferrarijevim DNK. Kot pove naslov kolekcije, Giallo Modena, gre za italijansko ime za poseben odtenek rumene barve, ki je ves čas obstoja legendarne znamke krasil Ferrarijevo značko. Pravzaprav ima poseben odtenek rumene barve Giallo Modena svoje korenine v ščitu mesta Modena, kjer se je leta 1929 vse začelo s Scuderio Ferrari, nato pa dobilo novo poglavje leta 1947, ko je pionirski inženir Enzo Ferrari ustanovil avtomobilsko podjetje Ferrari.

Od leta 1951 je Giallo Modena osrednji del vsakega izdelanega Ferrarijevega ščita. Skupaj z ikonično rdečo barvo, ki je sinonim za Ferrari, velja Giallo Modena za Ferrarijevo drugo dušo. Posebna izdaja Giallo Modena je zadnje poglavje v dolgem in uspešnem sodelovanju med PUMO in Ferrarijem, ki sega v leto 2005. Še več, zapuščina PUMA in Ferrari, ki se razteza čez 17-letno obdobje, obsega več zmag in naslovov svetovnega prvaka v F1, vrhuncu svetovnega motošporta.

Za oboževalce, ki se bodo pridružili praznovanju Giallo Modena v letu Ferrarijeve 75. obletnice, je replika moštvene majice Giallo Modena Special Edition na voljo na spletu na puma.com, v izbranih trgovinah PUMA in tudi v Ferrarijevih butikih in trgovinah ter na ferrari.com.