RETRO, MODERNO IN OBOJE SKUPAJ

Arsenal in adidas sta predstavila nov projekt, ki ga je navdihnilo domače mesto nogometnega kluba. Arsenal in adidas sta v sodelovanju s Transport for London izdelala kolekcijo oblačil za čas pred tekmo, ki jo bodo igralci nosili, ko se bodo… no, ogrevali pred tekmami.

  

Navdih za zbirko sega v leto 1932, ko se je postaja Gillespie Road preimenovala v Arsenal, s čimer je nastala edina podzemna postaja, ki je dobila ime po nogometnem klubu. Danes postaja Arsenal še vedno pelje do domačega terena kluba, s progo Picadilly, ki vozi do in iz nje. Za to kolekcijo sta Arsenal in adidas ustvarila celostni tisk, ki izhaja iz vzorca sedeža – znanega kot »moquette« –, ki je značilen za sedeže linije Picadilly.

Kolekcija vključuje pet kosov, vključno z majico za odrasle in otroškim dresom, pa tudi obloženim telovnikom in hlačami, v modri barvi in z motivi postaje. Poleg tega je umetnik in oboževalec Arsenala Reuben Dangoor ustvaril omejeno izdajo kartice Oyster, ki jo je mogoče dobiti z nakupom drugih predmetov v zbirki prek aplikacije adidas.

Za obeležitev začetka sodelovanja je Warren Macdonald, območni vodja postaje Arsenal na progi Piccadilly, dejal:

»Fantastično je, da sta se adidas in Arsenal združila s Transport for London za to novo kolekcijo, ki odraža zgodbo o postaji podzemne železnice Arsenal in vzorca moquette na liniji Piccadilly. Arsenal Station ima globok odnos z nogometnim klubom že skoraj 90 let in nič ni takšnega kot vzdušje in vznemirjenje na dan tekme. Veselim se, ko bom videl navijače, ki gredo skozi postajo v teh privlačnih novih kosih na poti na stadion in z njega.”

Ogrevalni dres bo debitiral pred nocojšnjo tekmo Arsenala proti Liverpoolu, medtem pa je že na voljo v spletni trgovini adidas, pri uradnih klubskih trgovinah Arsenala in pri izbranih prodajalcih.