REBURBERRY ZA USTVARJALNO PRIHODNOST

Burberry je v partnerstvu s svetom British Fashion Council naznanil začetek novega programa ReBurberry Fabric. V novi trajnostnostni pobudi bodo ostanki tkanin Burberry dobili drugo življenje – podjetje bo slednje namreč podarilo britanskim modnim študentom, ki blago v učnem procesu krvavo potrebujejo. Logistiko donacij in distribucij bo vodil inštitut Institute of Positive Fashion and Colleges Council.

Burberry upa, da se bo ta pobuda sčasoma razširila po celotni modni industriji, podjetje pa je že začelo z iniciativo predstavitve svoje akcije drugim podjetjem in pobudam.

Ob zagonu ReBurberry Fabric, je podpredsednica korporativne odgovornosti znamke Pam Batty dejala: „Če bomo še naprej trajnostno zagotavljali sredstva za naslednjo generacijo raznolikih glasov po vsej državi, bodo ti lahko zopet oživili ustvarjalnost in nadaljevali svoje programe z orodjem, ki ga potrebujejo. Veselimo se rezultatov in tega, kako lahko donacije pozitivno vplivajo na te akademske ustanove in študente, in upamo, da je to začetek širše industrijske pobude za podporo tem skupnostim zdaj in v prihodnosti.”