RADIKALNA VONJALNA IZJAVA

Pogled v prihodnost, skrb za naravo in ohranjanje ikoničnega videza. Kaj ima to skupnega? Stekleničke Cartierjevih parfumov Pasha, ki so s svojimi značilnimi oblikovalskimi kodami in izjemnim dizajnom pravi pravcati simbol 90-ih, so bile v duhu današnjega časa povsem prenovljene, s čimer so prejele bolj prefinjen videz, pri tem pa je bil poleg misli na obliko uporabljen tudi bolj odgovoren pristop. Subtilna preobrazba bi torej lahko rekli, ki daje prednost lahkotnosti in zmanjšuje vpliv na okolje.

  

Steklenička Pasha, ki jo je mogoče v celoti ponovno napolniti, označuje začetek procesa, ki se je začel leta 2021 s kolekcijo Rivières de Cartier in naj bi vključeval vse prepoznavne dišave Maison. In pri tem pristopu je vse usmerjeno v zmanjševanje okoljskega odtisa, od teže stekla, ki je zmanjšana za 20 %, do 65 % zmanjšanja uporabe plastike. Na vrhu boste poleg  vsega naštetega našli nov pokrovček, ki je zdaj izdelan iz 80 % aluminija in ga je mogoče reciklirati. Poleg tega stremljenje k naravnemu zahteva uporabo 100-odstotnega rastlinskega alkohola, kot tudi izbiro barve, ki je čista, brez dodanih barvil. Kot smo že dejali, ko gre za dizajn, Cartier maksimira eleganco steklenice Pasha de Cartier, kar odmeva zvesto privlačnosti izvirnika. Ta se bohoti s svojo cilindrično obliko, gadrooni in kabošonom, med tem ko nova različica poudarja dinamične linije in kuje močnejšo povezavo z ikono urarstva.

Povzdigniti tistega, ki ga nosi na višjo raven ter okrepiti celotno izkušnjo, od vonja do dizajna, to je namen novega parfuma Pasha Noir Absolu. Cartierjev parfumer Mathilde Laurent je namreč prepojil Maisonov zgodovinski fougère z drznim oblakom oglja in začinjenih žganih sladkorjev, ki neskončno razpršijo njihove zasvojljive note. Radikalna vohalna izjava, katere steklenička za ponovno polnjenje, oblečena v črno, izraža svojo globino.