PRVI POVSEM ELEKTRIČNI JEEP!

Jeepov prvi popolnoma električni SUV bo na trg prišel v začetku leta 2023. Novica prihaja kot del načrta “Dare Forward 2030”, katerega cilj je 100 % prodaje v Evropi in 50 % prodaje v Združenih državah Amerike do konca desetletja zabeležiti preko električnih modelov (BEV). Pri Jeepu so dejali še, da želijo do takrat ponujati več kot 75 različnih BEV in doseči letno prodajo BEV vsaj petih milijonov vozil po vsem svetu.

  

Proizvajalec avtomobilov je delil sliko kompaktnega modela v svetlo rumeni barvi, čeprav ni ponudil posebnih podrobnosti o imenu električnega terenca.

Autoblog je pri tem poročal še, da model zaradi svoje relativno majhne velikosti “lahko deluje na platformi STLA Small z od 37 do 82 kWh zmogljivosti in dosega do 480 kilometrov.” Stellantis, Jeepovo matično podjetje, je voznikom ponudilo tudi predogled novega modela Ram 1500 BEV, ki naj bi bil predstavljen nekje leta 2024.

“Naše potovanje spodbuja osredotočenost na inovacije in inženirsko odličnost, ki bo v vsa naša vozila – od najbolj dostopnih do visoko zmogljivih in razkošnih – vgradila najnovejšo tehnologijo. Vse to ponujamo v obsežnem portfelju izdelkov naše neverjetne in edinstvene hiše blagovnih znamk.” so pri Jeepu dejali o prihajajočih električnih modelih.